Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kwaadsprekerij over woning Rusland in Florida

Kwaadsprekerij over woning Rusland in Florida

14/12/2019 10:28 - Naomi Hoever

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat hij al heel wat zaken had opgebouwd voordat hij in de politiek ging.

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat hij al heel wat zaken had opgebouwd voordat hij in de politiek ging. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, hekelt het dat er wederom onjuistheden op sociale media rondgaan over de aankoop van een woning in Florida, Verenigde Staten van Amerika. Het huis waarover gesproken wordt is intussen verkocht. Er wordt voor de zoveelste keer beweerd dat het met Alcoa-geld is gekocht in 2007, toen hij minister van Natuurlijke Hulpbronnen was.

De discussie is weer opgelaaid nadat hij naar de VS was gevlogen om het gevecht van Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik op 7 december bij te wonen. Over de berichten over de aankoop van de woning zegt hij: "Dat is complete onzin. Ik ben altijd keihard geweest tijdens de onderhandelingen met Alcoa. Ik keek naar het Surinaamse belang. Men probeert me te bekladden omdat mensen mij mee willen meesleuren in hun problemen." Dat zal volgens Rusland niet lukken.

De politicus weet zeker dat zijn aanwezigheid tijdens het gevecht in VS de directe aanleiding vormt voor deze discussie die jaren niet meer aan de orde is geweest. Hij zegt "vrij goed" te zijn op de topsporter. Dit is ook de reden waarom hij, als persoon, 'Bigi Boi' al jaren ondersteunt. "Onderweg naar Zanderij heeft Jairzinho me uitgenodigd. Ik had het druk en dacht: als hij helemaal naar mij toekomt om mij uit te nodigen, moet ik erbij zijn."

Omdat er geen DNA-vergaderingen zouden zijn, is Rusland er naartoe gevlogen. "Ik werd de dag na de wedstrijd gebeld dat men weer bezig is over het huis in Florida. Ik heb het bericht niet gezien. Ik werd erover geappt." Rusland vertelt dat hij keihard heeft gestudeerd. Op zijn 22ste ging hij naar Florida om te studeren aan de universiteit. "Ik heb een geschiedenis met die stad. Toen ik afstudeerde in 1987 wilde ik terug. Ik had een behoorlijk inkomen en verdiende redelijk. Ik heb de link met Florida nooit verloren."  De politicus zegt altijd ondernemer te zijn geweest.

"Ik heb stappen ondernomen om business te doen onder moeilijke Surinaamse omstandigheden. Ik heb de economische ontwikkelingen voorspeld en heb acties ondernomen om het hoofd boven water te houden." Rusland zegt dat hij jaren geleden, toen hij de aankoop deed, reeds in de media is getreden. "Ik heb geen behoefte aan allerlei verklaringen, omdat ik mijn achtergrond ken."

Vanaf 1987 tot 2000 heeft hij stappen ondernomen voor een beter bestaan. "Ik was president-commissaris van een garnalenbedrijf. Op de universiteit in Suriname heb ik verschillende instituten opgezet. Ik was één van de directeuren." Toen hij besloot de NPS te ondersteunen, was hij welvarend genoeg. Dat was een van de voorwaarden voor hem om in de politiek te stappen.

"In die dagen had ik al aardig wat bezittingen." Rusland had besloten om zijn verhaal niet te vertellen. "Men hoeft mijn privé niet te weten. Ik heb heel wat zaken opgebouwd voordat ik in de politiek ging. In 1998 had ik met geleend geld reeds een woning in Miami gekocht. Ik verhuurde het en verdiende er geld mee."

In 2007 kocht hij het huis in Florida. "Ik heb mijn leven in Florida. De mensen die erover praten hebben ook een leven in Nederland. Ik ben niet Nederlands georiënteerd maar Amerikaans. Ik dacht: het is een mooie investering om het huis te kopen en later weer te verkopen. Mijn leven is opgebouwd uit projecten. Ik ben gefinancierd geworden door een lokale bank in Florida", laat hij blijken uit documenten.

Het was een aankoop van 450.000 US dollar en de bank in Verenigde Staten leende hem iets meer dan 335.000 US dollar. Het resterende bedrag leende hij bij RBC in Suriname. "Mijn relatie met de banken in Amerika dateert uit 1982. Ik heb mijn leven hier en mijn leven in Florida. Ik wil wonen in Suriname omdat ik het beste voor mijn land wil."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina