Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kloof en Ormanspor verliezen thuisduel

Kloof en Ormanspor verliezen voor eigen publiek

14/12/2019 23:11 - Terence Oosterwolde

Kloof en Ormanspor verliezen voor eigen publiek

Charlon Kloof (1) dribbelt voorbij Muhaymin Mustafa. Kloof eindigde met acht punten in de nederlaag. Foto: fanatik.com.tr  

PARAMARIBO - OGM Ormanspor heeft zaterdag de tweede opeenvolgende nederlaag geleden in de Basketbol Süper Ligi van Turkije. Voor eigen publiek in Yeni M. Sait Zarifoglu Spor Salonu ging de ploeg van Charlon Kloof met 76-94 ten onder tegen Tofaş, dat bij de rust met 47-36 leidde.

De oud-basketballer van de Surinaamse clubs CLD en Yellow Birds maakte drie van de zes veldbaskets, miste zijn enige three-pointer en benutte zijn beide vrije worpen. Hij had verder twee offensive rebounds, twee steals en drie assists in 29 minuten en 43 seconden. Kloof eindigde met acht punten in de twaalfde wedstrijd van zijn debuutseizoen.

Twee van zijn punten kwamen uit een fastbreak dunk met 3:19 in de tweede quarter. Daarmee bracht hij de score op 32-37. Echter, Tofaş maakte daarna acht punten op rij (32-45), inclusief twee three-pointers. In de derde quarter liep Ormanspor binnen drie minuten in tot 46-50, maar daarna bouwde Tofaş zijn voorsprong weer op.

Met 4:40 scoorde Kloof met links na een mooie spin move en bracht de stand op 49-55. Het werd daarna zelfs 58-62 met 2:37, maar dichterbij kwam de thuisclub niet. Na drie quarters was de score 70-63 voor de gasten. Nadat Tofaş de eerste vier punten van de laatste periode maakte, is het verschil daarna nauwelijks nog onder tien punten gegaan.

Elmedin Kikanović leidde OGM Ormanspor met 22 punten. Ook Chris Warren (17) en Cevher Özer (12) scoorden in dubbele cijfers. Bij Tofaş zorgden vooral captain Sammy Meija (20), Barış Ermiş (17), Berk Uğurlu (13) en Tarik Phillip (12) voor de productie.

Na twaalf speelronden staat OGM Ormanspor tiende met zestien punten na vier zeges en acht nederlagen. Tofaş (9-3) bezet de tweede plek met 21 punten, twee minder dan koploper Anadolu Efes (11-1). Nummer elf Besiktas en nummer twaalf Turk Telekom wippen bij winst zondag over Ormanspor.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina