Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jamaicaanse wint Miss World-verkiezing

Jamaicaanse wint Miss World-verkiezing

14/12/2019 21:13

De nieuwe Miss World.

De nieuwe Miss World. Foto: Getty Images  

LONDEN - De Jamaicaanse Toni-Ann Singh (23) heeft zaterdag de Miss World-verkiezing in Londen gewonnen. Op de tweede plaas eindigde Miss France en Miss India werd derde.

Toni-Ann Singh maakte tijdens het evenement goede indruk met haar vertolking van het nummer 'I Have Nothing' van Whitney Houston. "Het publiek lag aan haar voeten", liet de organisatie in een tweet weten. Ze is de vierde Jamaicaanse die de titel wint na Carole Joan Crawford in 1963, Cindy Breakspeare in 1976 en Lisa Hanna in 1993.

Miss World is in 1951 voor het eerst georganiseerd door de Britse televisiepresentator Eric Morley en is de oudste internationale schoonheidswedstrijd. De eerste editie werd gewonnen door de Zweedse Kerstin 'Kiki' Håkansson, die destijds een schandaal veroorzaakte door tijdens de prijsuitreiking een bikini te dragen. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina