Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wayne Telgt verdacht van seksueel molest

Wayne Telgt in verzekering gesteld wegens seksueel molest

13/12/2019 19:48 - Naomi Hoever

Wayne Telgt.

Wayne Telgt.  

PARAMARIBO - Wayne Telgt, hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), is vrijdag in verzekering gesteld in verband met een zedendelict. Dit wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd door hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname.

Telgt is vrijdagmiddag verhoord door de afdeling Jeugdzaken. Naar de Ware Tijd verneemt, heeft de politie gronden gevonden hem in verzekering te stellen. Een zestienjarig meisje heeft aangifte gedaan tegen Telgt, die ook presentator is van het programma 'The Talk' op Radio Apintie  en 'To the Point' op Apintie Televisie.

Verschillende NPS-toppers reageren geschokt op het nieuws. De voorzitter van de partij, Gregory Rusland, wilde tegenover dWT nog niets kwijt. Hij bevestigde wel dat hij het nieuws had vernomen. Rusland wil pas reageren wanneer hij voldoende informatie over wat zich precies heeft afgespeeld.

Op de vraag of de aanhouding van Telgt een smet legt op de NPS, amper zes maanden vóór de verkiezingen van 25 mei 2020, was de voorzitter kort. "Ik wil niet vooruitlopen op zaken. Als er meer informatie is, komt de partij uit met een verklaring."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen