Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB en Siso organiseren C-cursus voor coaches

SVB en Siso organiseren C-cursus voor coaches

13/12/2019 22:35

SVB organiseert Coach/Trainer C-cursus

 

PARAMARIBO - De Surinaamse Voetbalbond (SVB) en de Stichting Instituut Sportopleidingen (Siso) starten in januari met een cursus voor coaches en trainers op niveau C. De opleiding zal drie maanden duren en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

De SVB is al een poos bezig met het verstrekken van licenties om het niveau van het Surinaamse voetbal op te krikken. De bond eist van alle leden dat zij voldoen aan de voorwaarden, waarvan één van de belangrijke is dat de clubs een coach moeten hebben met minimaal een diploma op niveau C.

De cursus in het nieuwe jaar richt zich op clubs in Paramaribo, Wanica en omstreken. Tijdens de opleiding staat het "geven van voetbaltrainingen" centraal. Daarnaast wordt de cursisten ook kennis bijgebracht op het gebied van spelregels, reglementen, leidinggeven en sportgezondheidskunde, melden de organisaties in een persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina