Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Diakonessenhuis ontvangt nieuwe apparatuur

Donatie voor operatiekamer Diakonessenhuis

13/12/2019 04:09 - Aidy Pinas-Agodeba

Directeur Clyde Cairo (links) van het Diakonessenhuis is bijzonder verheugd met de schenkingen van CKC International Commoddities zusterbedrijf Surmac, Fina Bank en Zeister Zendingsgenootschap (ZZg)  waarmee de dienstverlening kan worden verbeterd.

Directeur Clyde Cairo (links) van het Diakonessenhuis is bijzonder verheugd met de schenkingen van CKC International Commoddities zusterbedrijf Surmac, Fina Bank en Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) waarmee de dienstverlening kan worden verbeterd. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het personeel van het Diakonessenhuis is verheugd. De afdeling kan dankzij gulle gevers de dienstverlening verder verbeteren. De operatiekamer beschikt sinds donderdag over een laparoscoop en een ureteroscoop. De apparatuur is gedoneerd door CKC International Commodities en zusterbedrijf Surmac, de Finabank en het Zeister Zendingsgenootschap (ZZG).

Het ziekenhuis heeft een jarenlange band met de donateurs, waardoor zij nu partners kunnen worden genoemd, zei directeur Clyde Cairo in zijn toespraak. Het is niet de eerste keer dat zij de instelling ondersteunen met een donatie van verbruiksmaterialen en apparatuur. Hij verklapte dat de donatie een waarde heeft van vijftienduizend US dollar US dollar.

Cairo is de donateurs dankbaar dat zij hart hebben voor de zieke mens. Met de schenking kan de dienstverlening verder verbeterd worden. Hij merkte op dat het ziekenhuis dit jaar heel wat donaties heeft gehad. "Dit jaar is wat donaties betreft een goed jaar geweest. Eigenlijk moet je als ziekenhuis zelf kunnen voorzien, maar helaas…"

Hij onderstreepte dat de ligdagtarieven vooralsnog lager liggen dan de kostprijs, wat financieel ongezond is voor de instelling. Het ziekenhuis is behalve van ondersteuning door donateurs ook afhankelijk van subsidie van de overheid.

Uroloog John Vriesde liet zijn blijdschap duidelijk merken. Hij behandelt patiënten met klachten in de urinewegen, die in sommige gevallen operatief moet worden verholpen. Met de ureteroscoop kan hij in de urinieleider van de patient zien. Dit betekent dat er sprake is van een kleinere ingreep, waardoor het genezingsproces ook korter is.

Het ziekenhuis beschikte eerder al over een exemplaar van dit instrument. Het is volgens Vriesde wel goed om een aantal ureteroscopen te bezitten. Hij benadrukte zijn wens dat de gemeenschap een preventieve houding aanneemt, waardoor het gebruik van dergelijke instrumenten bijna niet nodig is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina