Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Nickerie voert nog geen procent van projecten uit'

Minder dan één procent ingediende projecten in Nickerie uitgevoerd

11/12/2019 04:11 - Beta Debidien

Herstel van de slechte infrastructuur is prioriteit in het districtsplan van  Nickerie.

Herstel van de slechte infrastructuur is prioriteit in het districtsplan van Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - “Minder dan een procent van de ingediende projecten voor 2019 is gerealiseerd in Nickerie. Laten we hopen dat in het traject naar de verkiezingen toe de projecten alsnog uitgevoerd worden”, zei Azeez Khodabaks, ondervoorzitter van de districtsraad tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar.

Hij pleit voor structuur bij de uitvoering van projecten waardoor de problemen van het district effectief worden opgelost. "We moeten planmatig werken en daarbij de gemeenschap nauw betrekken bij de uitvoering. De meeste ingediende projecten vallen onder infrastructuur en die moet optimaal zijn als je een hogere productie wil. Laten we afwachten wat 2020 ons zal brengen, vooral als we kijken naar de productiegebieden."

De ondervoorzitter weet dat de toegangswegen naar productiegebieden niet in optimale staat verkeren. Hij heeft er ook op gewezen dat door tekort aan geld de waterschappen niet optimaal kunnen functioneren.

Ook Chaitram Adhin, rijstproducent in de Groot Henarpolder constateert dat in de afgelopen vier jaren heel weinig projecten zijn uitgevoerd. "Wij zitten in een agrarisch district en kampen met achterstallig onderhoud bij de infrastructuur." Hij verwijst naar de verschillende landbouwgebieden waar de wegen structureel moeten worden aangepakt.

Adhin is er niet over te spreken dat de hoofdweg naar zijn productiegebied van bijkans drieduizend hectare de afgelopen jaren niet goed is onderhouden. "Wij hebben vaker aan de bel getrokken, maar steeds is gezegd dat er onvoldoende geld is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina