Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geïrriteerde buschauffeur verwijt overheid nalatigheid

Geïrriteerde buschauffeur verwijt overheid nalatigheid

11/12/2019 02:09 - Van onze redactie

Geïrriteerde buschauffeur verwijt overheid nalatigheid

 

PARAMARIBO - Buschauffeur Edmund D. heeft dinsdag in de rechtszaal geen blad voor de mond genomen. Dat hij op een berm gereden heeft en daarvoor moet terechtstaan, komt volgens hem door nalatigheid van de overheid. Er is geen duidelijke markering tussen de middenberm en het rijwielpad en hierdoor ontstaat twijfel, zei hij.

De verdachte meent dat die nalatigheid van de staat niet in zijn nadeel mag uitpakken. "Ik vind niet dat ik heb gereden op de middenberm. Als de scheiding duidelijk was, dan zaten we nu niet te discussieren hierover", merkte de verdachte op.

Hij is het daarom niet eens met de eis van officier van justitie Andjenie Rathipal dat hij SRD 300 boete moet betalen voor de verkeersovertreding. "Ik kan me niet terugvinden in de eis, mevrouw de rechter. Ik ben het niet eens met wat de officier zegt."

Het duurde even voordat rechter Maureen Dayala de verdachte stil kreeg. "Ik ga niet verder halen en trekken met u. U mag uw mening geven, maar die vrijheid gaat niet zover. U gaat niet voor mij bepalen wat hier moet gebeuren." In zijn laatste woord deed Edmund D.een beroep op de rechter om niet mee te gaan met de strafeis. Uitspraak: 28 januari.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina