Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Bigi Boi’ in top vijf UFC-ranglijst

‘Bigi Boi’ in top vijf UFC-ranglijst

11/12/2019 16:55 - Guillano Bruce

Na zijn zege op Alistair Overeem klimt Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik maar liefst negen plaatsen naar de vijfde plek op de ranglijst in de zwaargewichtdivisie van de UFC.

Na zijn zege op Alistair Overeem klimt Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik maar liefst negen plaatsen naar de vijfde plek op de ranglijst in de zwaargewichtdivisie van de UFC.  

PARAMARIBO - Dankzij zijn overwinning van afgelopen weekend heeft Jairzinho Rozenstruik een flinke sprong gemaakt op de ranglijst in de zwaargewichtdivisie van de UFC. De Surinaamse MMA-vechter staat bij de nieuwe ranking die in de nacht van dinsdag op woensdag door de mixed martial arts-organisatie werd uitgebracht in de top vijf.

Nadat hij in november de Wit-Rus Andrei Arlovski versloeg drong hij de top 15 binnen. Tot vorige maand stond Rozenstruik veertiende, maar nadat hij zaterdagnacht de Nederlander Alistair Overeem knock-out sloeg, staat hij maar liefst negen plekken hoger, op de vijfde plaats. Die deelt hij met de Amerikaan Derrick Lewis. Overeem zakt twee plaatsen naar de achtste plek.

'Bigi Boi' heeft op de ranglijst Junior Dos Santos voor zich. De Braziliaan staat vierde achter de Amerikaan Curtis Blaydes die derde is en de nummer twee, de Fransman Francis Ngannou terwijl de Amerikaan Daniel Cormier lijstaanvoerder is. De zwaargewichttitel is in handen van Stipe Miocic.

Na de overwinning op Overeem herhaalde Rozenstruik zijn wens om bij zijn eerstvolgende gevecht tegen Ngannou uit te komen. Het heeft er veel van dat de UFC groen licht zal geven voor dat gevecht omdat Ngannou al zes maanden op een tegenstander wacht. De Fransman van Kameroense komaf vocht voor het laatst in juni.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina