Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SuAid start inzamelingsactie

SuAid start inzamelingsactie

10/12/2019 07:41 - Amanda Palis

SuAid voorzitter Giwanni Zeggen(l) kijkt tot hoe de zoon van mininster  Mike Noersalim de dikke enveloppe in de inzamelingsbus doet.

SuAid voorzitter Giwanni Zeggen(l) kijkt tot hoe de zoon van mininster Mike Noersalim de dikke enveloppe in de inzamelingsbus doet. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De jaarlijkse inzamelingsactie van Stichting SuAid is zondagmiddag officieel gestart op de universiteitscampus. Bij de kick-off, met een burger- en cocktail-event, is de samenleving opgeroepen om per persoon zeker één 'dala' te doneren. “Als iedere burger ten minste SRD 2,50 doneert, halen we zeker weer ons streefbedrag van SRD 1 miljoen”, zegt SuAid-voorzitter Giwani Zeggen.

Tijdens het goedbezochte evenement hebben bezoekers op 'feestelijke' wijze gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar projecten in de kindergeneeskunde. Zes ziekenhuizen in Suriname hebben een project ingediend. "Gezondheidszorg treft ons allemaal en al helemaal als het om kinderen gaat", verklaart Zeggen de keuze voor deze sector.

De eerste donatie kwam van Mike Noersalim, waarnemend minister van Volksgezondheid. "Wij juichen dit initiatief toe en geven onze volle ondersteuning eraan", zegt Noersalim die met zijn gezin een gevulde enveloppe heeft gedoneerd. Zeggen is blij met de ondersteuning vanuit Volksgezondheid.

"We vinden het fijn dat de minister zo snel heeft kunnen toezeggen. We kunnen altijd rekenen op ondersteuning van de overheid als het gaat om vergunningen en andere zaken die de organisatie van SuAid ondersteunen." Ook het bedrijfsleven levert een bijdrage. Zo heeft Lucky Store een spontane actie op touw gezet.

"Lucky Store die de SU Beatcompetitie is gestart, heeft aangegeven dat de gemeenschap haar stem voor de beste SU beat kan sms'en op het nummer van SuAid. Zo wordt er dus op een creatieve manier geld gedoneerd", vertelt Zeggen. "We krijgen ook genoeg ondersteuning van de verschillende bedrijven tijdens onze fundraisingsevents, want zonder hun zouden die geen vorm krijgen."

De projecten, die zijn ingediend door de zes ziekenhuizen, variëren van vervanging van couveuses tot het bieden van psychologische en sociaal-maatschappelijke hulp aan mishandelde kinderen die bij het ziekenhuis binnenkomen. Het streefbedrag lijkt bij lange na niet genoeg om alle projecten te kunnen uitvoeren.

Zeggen erkent dat er meer geld nodig is. "In plaats van drie couveuses, kunnen we eventueel een daarvan realiseren, maar het zou nog mooier zijn als wij in plaats van een miljoen misschien zelfs twee miljoen kunnen halen", spreekt hij hoopvol. "Dan kunnen we echt alles realiseren wat ze hebben ingediend, maar we hopen ons minimale streven van één miljoen Surinaamse dollars weer te halen voor dit jaar."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina