Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medewerkers SBB niet blij met verbrandingsoven

Medewerkers SBB niet blij met verbrandingsoven Brownsweg

10/12/2019 02:19 - Gilliamo Orban

Deze verbrandingsovern werd vorige maand te Boskamp geïnstalleerd.

Deze verbrandingsovern werd vorige maand te Boskamp geïnstalleerd. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn niet blij met de verbrandingsoven die woensdag in Brownsweg in gebruik is genomen. Op een steenworp afstand van de oven staan - op afzonderlijke plekken - een detacheringspost en kantoor van SBB. In de oven zal onder andere plastic worden vernietigd.

"Er komt regenwater via onze daken in de durotanks waarvan we gebruikmaken. We vrezen dat er nu afvalstoffen op de daken komen die mogelijk niet gezond voor ons zijn", zegt een bron tegen de Ware Tijd. Hij zou ook niet willen dat hij en collega's last krijgen van stank door onder andere huisvuil. Afval zal gescheiden worden "en ik vraag me af waar het overige vuil gedumpt zal worden", zegt de SBB-medewerker.

SBB heeft langs de weg, nabij de verbrandingsoven, ruimte vrijgemaakt waar ze trucks met houtblokken zou controleren, maar die locatie lijkt volgens een andere medewerker niet meer ideaal. "Het gaat chaotisch worden, omdat er ook vrachtwagens naar de verbrandingsoven zullen rijden en dat zal niet meer veilig voor ons zijn."

Deze medewerker heeft vernomen dat het ministerie van Volksgezondheid de leiding van SBB wel heeft geïnformeerd over de komst van de oven, maar niet over zijn functioneren. NII bericht dat de verbrandingsoven te Brownsweg de elfde is in een serie die landelijk wordt geïnstalleerd. Donderdag wordt in Witagron de twaalfde oven in gebruik genomen.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt dat nog enkele technische zaken in orde moeten worden gemaakt voor de ingebruikname van soortgelijke faciliteiten te Snesi Kondre, Brokopondo Centrum en Langatabiki.

Bij een bezoek aan de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) heeft de bewindsman verteld over het milieuplan, waarvan de ovens deel zij. Volgens NII wil de Paho zich ervoor inzetten dat zo'n plan ook wordt uitgevoerd in afgelegen gebieden in Azië en Afrika.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina