Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS vergroot vermogen opwekcentrale Nickerie

Uitbreiding EBS-opwekcentrale Nickerie

08/12/2019 06:03

De opwekcentrale te Clarapolder, Nickerie, die recent een upgrade heeft ondergaan.

De opwekcentrale te Clarapolder, Nickerie, die recent een upgrade heeft ondergaan. Foto: EBS  

PARAMARIBO - De Energiebedrijven Suriname (EBS) hebben de opwekcentrale te Clarapolder in district Nickerie met acht megawatt uitgebreid, meldt het nutsbedrijf in een persbericht.

Met de huidige uitbreiding en upgrade is de efficiëntie van de plant flink verbeterd, schrijft EBS. De machines zijn zuiniger in brandstofverbruik en gebruiken zware stookolie in plaats van diesel, wat de brandstofkosten reduceert.

De uitbreiding van de plant omvat ook de opslag en verwerkingsinfrastructuur van brandstof. Er is een nieuw en geavanceerd brandbeveiligingssysteem geïnstalleerd. Van het besturings- en monitoringssysteem van de bestaande machines is de software geüpgraded en bijgeschakeld.

Eind 2018 werd gestart met de uitbreidingswerkzaamheden in de opwekcentrale te Clarapolder, die ruim elfduizend huishoudens en bedrijven in Nickerie van elektriciteit voorziet. Er zijn twee nieuwe generatoren aangeschaft waarvan de installatie in november succesvol werd afgerond.

De twee nieuwe generatoren hebben elk een vermogen van vier megawatt, waarmee het beschikbaar vermogen op ruim 23 megawatt is gebracht. Vanwege de toegenomen opwekcapaciteit kan de komende twee jaar worden voldaan aan de vraag naar energie. Jaarlijks stijgt de vraag naar elektriciteit met 4 procent.

Om verder aan de vraag te voldoen wordt er in de nabije toekomst geïnvesteerd in de uitbreiding van de opwekcapaciteit en in de elektriciteitsnetten. Daarnaast begint in januari 2020 het zonnepanelenproject in het district.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina