Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voordeel halen uit people-to-people-band

Voordeel halen uit people-to-people-band tussen China en Suriname

05/12/2019 13:16 - Euritha Tjan A Way

Van deze afbeelding valt af te lezen welke belangrijke plek Dongguan inneemt in de wereld.

Van deze afbeelding valt af te lezen welke belangrijke plek Dongguan inneemt in de wereld. Foto: Euritha Tjan A Way  

DONGGUAN - De 'roots seeking'-delegatie die tot 10 december in Guangzhou, China vertoeft, heeft beleefdheidsbezoeken afgelegd aan diverse vertegenwoordigers van provincies. Daarbij is vooral benadrukt dat de delegatie welkom is en dat de banden met Suriname niet van nu zijn. De focus wordt in de speeches altijd gelegd op de people-to-people-samenwerking die zeer vruchtbaar geacht wordt voor beide landen.

In de provincie Dongguan wordt benadrukt dat er in Suriname ruim vijfduizend Chinezen zijn die afkomstig zijn uit de provincie. "Ja, dat klopt", beaamt He Zhen Xiong, die ondervoorzitter is van de Chinese vereniging Kong Ngie Tong Sang. "Het grootste deel van het bestuur is afkomstig van deze provincie. En er was een tijd geleden een aparte vereniging van Chinezen die hier vandaan komen."

Li Guangxia, die in de provincie Dongguan vicevoorzitter is van de Dongguan Municipal Committee of the Chinese People's Political Consultative Conference, is zeer trots wanneer hij de delegatie vertelt over de provincie. "Ruim acht miljoen mensen komen elke dag hier werken en een vierde van alle smartphones in de wereld worden hier gemaakt", zegt hij. "Daarnaast komt 20 procent van alle sweaters van de wereld hier vandaan en 10 procent van alle sportschoenen. Vooral van Adidas en Nike."

Guangxia loopt mee als de delegatie van zestien personen een bezoek brengt aan Songshan Lake, waar een groots plan is uitgezet voor de ontwikkeling van het gebied in de komende veertig jaar. Ook de bouwwoede in alle delen van de provincie Dongguan maakt de ontwikkeling bijna tastbaar in het gebied.

De groep uit Suriname mag ook een kijkje nemen bij de Bo Ao Mu Hua Genetic Technology Company. De organisatie heeft diverse certificaten gehad voor haar werk op het gebied van Bio Genetics en is de vierde in de wereld op dit gebied. Zowel Guangxia als Li Xue Xiong, die delegatieleider is van de roots seeking-delegatie, benadrukt dat Suriname en China hun voordeel moeten doen door de bestaande onderlinge band te verstevigen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina