Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Indrukwekkende Leter kan nederlaag niet voorkomen

Indrukwekkende Leter kan nederlaag niet voorkomen

05/12/2019 19:52 - Terence Oosterwolde

Indrukwekkende Leter kan nederlaag niet voorkomen

Dancell Leter blijft de double-doubles aaneenrijgen voor Jacksonville Jaguars. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Dancell Leter had opnieuw een double-double en liet zich ook op andere vlakken gelden. Echter, de Surinaamse basketballer kon woensdagavond een nederlaag van Jacksonville College in de Division I-competitie van de National Junior College Athletic Association (NJCAA) tegen Trinity Valley Community College niet voorkomen.

The Jaguars gingen na een 43-44 achterstand bij de rust met 87-92 ten onder. Leter eindigde met een team-high twintig punten en een game-high dertien rebounds, waarvan acht offensive. Hij maakte zeven van de tien veldbaskets, miste zijn enige three-pointer en benutte zes van de zeven vrije worpen. De Surinamer had verder vijf assists, vier steals en één blok.

Voor Jacksonville (6-4) de tweede opeenvolgende nederlaag. Beide verliespartijen kwamen in de Region 14 Conference. Op 23 november werd met 90-98 verloren van Panola College. Leter had toen achttien punten en elf rebounds. Jacksonville heeft zaterdag opnieuw een Region 14 Conference-tegenstander: Kilgore College (9-2) komt op bezoek.

In dezelfde conference moest woensdag ook Lee College zich gewonnen geven. Na een 60-44 ruststand kwam Tyler Junior College als winnaar uit de bus: 111-83. Yamill Wip speelde zes minuten en kwam daarin tot twee punten en één defensive rebound. The Runnin' Rebels (9-4) verloren op 23 november in de conference van Navarro (77-84). Zaterdag ontvangen ze Bossier Parish Community College (5-2).

Cyarah Kensmil en de als vijftiende gerangschikte Seward County Community College hadden woensdagavond wel succes. In Liberal, Kansas werd een 85-55 overwinning behaald. Kensmil speelde tien minuten, had vier punten door twee van haar zes veldbaskets te scoren, pakte twee offensive rebounds en had één steal. The Lady Saints werden geleid door Karolina Szydlowska en Alanis Hill, elk met veertien punten.

Seward won voor de 56ste keer op rij in The Greenhouse. Er waren woensdagavond vijftienhonderd supporters op de been. De ploeg heeft een 8-2 winst-/verliesstaat en won tot nu toe al haar drie wedstrijden in de Kansas Jayhawk Community College Conference. Eerder werden Butler Community College (77-74) op 26 november en Cloud County Community College (82-59) op 30 november verslagen.

Seward speelt zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen nummer twee South Plains College, dat na elf duels nog steeds ongeslagen is. In tien van de wedstrijden waren de verschillen 65, 37, 120, 39, 42, 25, 31, 34, 20 en 32 punten. Alleen op 30 november tegen Southern Idaho kreeg South Plains het moelijk, maar werd toch gewonnen: 71-70.

The Lady Saints hebben een rekening te vereffenen met The Lady Texans, die Seward op 20 maart 2019 in de eerste ronde van het NJCAA Tournament uitschakelden door in het Rip Griffin Center met 87-61 te zegevieren. The Lady Saints hadden vroeg in dat seizoen - op 9 november 2018 - wel gewonnen in The Greenhouse (75-70). Van dat Seward-team zijn alleen Aquila Mucubaquire, Vanda Cuamba en Szydlowska overgebleven.

Utah State University speelde woensdagavond haar eerste wedstrijd in de Mountain West Conference. Thuis bij San Jose State University werd met 71-59 gewonnen. The Aggies verbeterden hun staat van dienst daardoor naar 8-1. Surinamer Roché Grootfaam werd niet ingezet. Utah State speelt zaterdag in Dee Glen Smith Spectrum tegen Fresno State.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina