Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude 2019: Verlies voor teamsporters

Consude 2019: Teamsporten delven onderspit

05/12/2019 01:01 - Terence Oosterwolde

Consude 2019: Teamsporten delven onderspit

Het meisjesvolleybalteam zingt het Surinaams volkslied. Foto: sudaescolaresasuncion2019  

PARAMARIBO - Teamsporters van Suriname hebben het woensdagavond niet gered in Asunción, Paraguay. De twee volleybalselecties en het meisjesbasketbalteam verloren elk hun wedstrijd in het Zuid-Amerikaanse toernooi voor schoolgaande sporters tussen twaalf en veertien jaar (Consude).

Het meisjesvolleybalteam speelde woensdag de laatste wedstrijd in groep B tegen Chili. De eindstand werd 0-3: 18-25, 8-25, 13-25. Suriname eindigde als laatste in de poule zonder winst nadat ook werd verloren van Peru (11-25, 10-25, 13-25) en Bolivia (9-25, 6-25, 6-25). Peru won alle drie groepsduels, Bolivia twee van de drie en Chili één. In de kruisfinales van donderdag speelt Peru tegen Uruguay (nummer twee poule A) en Bolivia tegen Brazilië (winnaar poule A).

De jongensvolleybalploeg van Suriname verloor woensdagavond de laatste groep A-wedstrijd tegen Paraguay: 0-3 (20-25, 23-25 16-25). Eerder moest de meerdere worden erkend in Chili: 1-3 (14-25, 26-24, 13-25, 3-25). Chili won beide duels van poule A, Paraguay werd runner-up en Suriname eindigde als derde. In de kruisfinales neemt Chili het op tegen Peru (nummer twee groep B) en Paraguay tegen Bolivia (winnaar groep B).

Suriname ging op het onderdeel meisjesbasketbal met 13-56 ten onder tegen Brazilië. Schanilza Paitoe werd topscorer met vijf punten, terwijl Jelani Hooghart met drie punten eindigde. Suriname, hekkensluiter in de groep van zes, heeft donderdagavond nog het duel voor de boeg tegen Chili. Brazilië gaat ongeslagen aan kop met vier zeges uit vier wedstrijden. Daarna volgen Paraguay (één verlies), Chili en Peru (elk twee) en Uruguay (drie).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina