Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude 2019: Schakers ten onder tegen Paraguay

Consude 2019: Schakers ten onder tegen Paraguay

05/12/2019 14:33 - Terence Oosterwolde

Consude 2019: Schakers ten onder tegen Paraguay

Quincy Warsodikromo was donderdagochtend de enige Surinaamse schaker die de volle buit binnenhaalde. Foto: sudaescolaresasuncion2019  

PARAMARIBO - Quincy Warsodikromo won donderdag zijn partij en Swastika Ramautarsing speelde remise. Echter, dat bleek niet voldoende voor de zege. Suriname verloor de schaakpartij tegen Paraguay uiteindelijk met 1,5-2,5 op de voorlaatste dag van het Zuid-Amerikaanse toernooi voor schoolgaande sporters tussen twaalf en veertien jaar (Consude).

In Polideportivo SND Arena in Asunción won Warsodikromo van thuisspeler Alejandro Zaracho. Ramautarsing kwam daarna remise overeen met Jazmin Laconich. Jason Yeung en Victoria Kaslan hadden geen succes en verloren van Juan Rodriguez en Paula Acosta, waardoor het gastland als winnaar uit de bus kwam.

Suriname speelt donderdagmiddag nog tegen Ecuador en sluit het toernooi vrijdag af tegen Bolivia. Suriname staat momenteel zevende met vier punten. Ecuador is vierde met zeven punten. Peru, Paraguay en Chili maken de dienst uit met respectievelijk elf, tien om negen punten. Bolivia is vijfde met zeven punten.

Bij atletiek voor sporters met een verstandelijke beperking eindigde Glaumara Afonsoewa als zevende op het onderdeel kogelstoten (zeventien deelnemers) met een afstand van 5,88 meter. Sheniva Macrooy werd elfde (5,19) en Chevelli Leter veertiende (4,51). Vanessa Cuevas van Chili won het goud met een afstand van 9,50 meter. Zilver en brons waren voor Maria Ayala van Paraguay (7,00) en Leyder Anangono van Ecuador (6,96).

Bij de jongens werd Ronald Greene zesde met stoot van 11,50 meter. Chisano Pikienmai eindigde als negende (9,89). Er stonden achttien deelnemers ingeschreven van wie vier, inclusief Jaïr Riedewald van Suriname, niet meer meededen. Het eremetaal was voor Sebastian Vidal van Chili (13,04), Orlando Villalba van Paraguay (12,54) en Jostyn Cano van Ecuador (12,25). Greene pakte eerder brons voor Suriname op de 80 meter sprint.

Op de laatste zwemdag deed Kaelyn Djoparto niet meer mee op de 100 meter rugslag. Ariel Tjin-Asjoe eindigde in serie één als zevende in 1:25,86. Bij de jongens werden Sven Moeljodirjo (1:12,49) en Ismaël Holtuin (1:12,83) zevende in de eerste en tweede heat. Ook op de 50 meter vlinderslag kwam Djoparto niet meer in actie. In de eerste serie tikte Doron Chundro als zevende aan in 29,60 seconden. Tamarr Telting werd in heat twee achtste in 31,43 seconden.

De judojongens hadden woensdag teamwedstrijden. In de kwartfinales won Suriname met 1-0 van gastland Paraguay, voordat in de halve finales met dezelfde score werd verloren van Chili. Brazilië veroverde het goud ten koste van Chili. Het brons was voor Peru en Ecuador. In de gewichtsklasse tot 53 kilogram verloor Valentino Holter van Luis Sojos van Ecuador.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina