Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaat Kanhai zet pers op verkeerde been

Advocaat Kanhai plaatst pers op verkeerde been

05/12/2019 10:44 - Van onze redactie

Advocaat Kanhai plaatst pers op verkeerde been

 

PARAMARIBO - De redactie van de Ware Tijd wenst naar aanleiding van een incident dat zich woensdag heeft voorgedaan het navolgende te verklaren. Door een verslaggever van deze krant werd advocaat Irvin Kanhai, raadsman van Desi Bouterse in het 8 Decemberstrafproces, benaderd met enkele vragen omtrent het verzet dat hij vorige week vrijdag zei te zullen aantekenen in verband met het verstekvonnis dat op die dag tegen zijn cliënt was uitgesproken door de Krijgsraad. Die acht wettig en overtuigend bewezen dat de ex-legerleider betrokken was bij de Decembermoorden van 1982 en legde hem een gevangenisstraf van twintig jaar op.

Tijdens het telefonisch interview met de dWT-journalist woensdagmiddag, heeft de advocaat aangegeven dat zijn cliënt geen verzet zal aantekenen. Op geen enkel moment tijdens het vraaggesprek heeft hij daaromtrent twijfels doen ontstaan. Ook niet toen de journalist hem voor een tweede keer opbelde voor verduidelijking. Zij vroeg toen of hoger beroep in dit specifieke geval nog rechtovereind stond. De verslaggever hield hem de concrete vraag voor: 'of zijn client voor de Krijgsraad zal verschijnen in geval er verzet wordt aangetekend'. Het antwoord van Kanhai was: "Mijn cliënt wil geen verzet aantekenen."

Vervolgens vroeg de journalist aan Kanhai: "Wat heeft uw cliënt als reden opgeworpen voor het niet aantekenen van verzet?" Zijn antwoord daarop was: "Ik heb niet de behoefte gehad mijn cliënt te vragen waarom hij geen verzet wil aantekenen". Wat schetst de verbazing als er later in de avond op de website van Starnieuws een bericht verschijnt waarin dezelfde raadsman bevestigt dat er wel verzet is aangetekend. Dit antwoord kreeg Starnieuws nadat dit medium aan Kanhai voorhield dat het via geëigende kanalen had weten te staven dat tegenover dWT onwaarheden waren verteld. Ook donderdagochtend toen de journalist van de Ware Tijd hem confronteerde met zijn reactie op Starnieuws hield de advocaat vol dat hij geen verzet heeft aangetekend.

Naderhand is vernomen dat dezelfde leugenachtige verklaring is voorgehouden aan meer verslaggevers die Kanhai voor informatie hebben gebeld. De Ware Tijd betreurt het ten zeerste dat deze advocaat op een dergelijke manier met een serieuze zaak omgaat en om hem moverende redenen verkeerde informatie heeft gepresenteerd om aan de Surinaamse samenleving voor te houden. Het is geenzins de bedoeling van de Ware Tijd geweest om de lezers en volgers op internet onjuiste informatie voor te schotelen. Bij dezen bieden wij onze oprechte verontschuldiging aan aan de lezers voor het feit dat we door de pleitbezorger van de hoofddader Bouterse op het verkeerde been zijn gezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina