Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrijspraak voor Duiker, Vaseur en van Kanten

Vrijspraak voor Duiker, Vaseur en van Kanten

04/12/2019 13:51 - Merredith Bruce

Vrijspraak voor Duiker, Vaseur en van Kanten

 

PARAMARIBO - Kenneth Vaseur en Willy Duiker, ex-directieleden van de Energiebedrijven Suriname (EBS), zijn woensdag vrijgesproken in de megafraudezaak van het energiebedrijf. Volgens rechter Alida Johanns is niet bewezen dat de twee valselijk hebben gehandeld en zich niet hebben gehouden aan de liquiditeitsprocedures bij het aantrekken van diensten voor de levering van goederen aan EBS.

Tussen oktober 2012 en oktober 2015 zouden Vaseur en Duiker het bedrijf hebben benadeeld voor 8.881.250 US dollar en 100.000 euro. Dat zou zijn gebeurd in samenwerking met twee medewerkers van de afdeling Procurement van de EBS.

Er zouden geld zijn uitbetaald aan Greenland NV, het bedrijf van de ondernemer Dick van Kanten, zonder dat er diensten waren geleverd aan de EBS. De aanklacht luidde dat de leiding van het nutsbedrijf geen stappen daartegen ondernam.

Ook van Kanten is woensdag door de rechter vrijgesproken. De twee andere verdachten, Max Chin Tsoe Liong en Quincy Fernandes van de afdeling Procurement, zijn eerder dit jaar vrijgesproken.

Tegen Vaseur was twaalf maanden voorwaardelijk en een boete van SRD 30.000 geëist en tegen Vaseur twee jaar voorwaardelijk en een boete van SRD 50.000. Tegen Van Kanten luidde de eis drie jaar onvoorwaardelijk en een geldboete van SRD 150.000. Van de drie verdachten was woensdag alleen Duiker aanwezig in de rechtszaal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina