Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Leiders moeten aan een profiel voldoen'

'Niemand is perfect, maar leiders moeten aan een profiel voldoen'

04/12/2019 00:00 - Wilfred Leeuwin

Niemand is perfect, maar leiders moeten aan een profiel voldoen

 

PARAMARIBO - Met nog ongeveer zes maanden vóór de verkiezingen wil DOE vooral jongeren bewust maken om te kiezen voor leiders die dienstbaarheid tonen aan het land. Partijvoorzitter Steven Alfaisi noemt het een illusie op zoek te gaan naar perfecte leiders. “Die bestaan niet, maar we kunnen wel mensen kiezen die aan een vooraf opgesteld profiel beantwoorden.”

DOE zal zich niet laten leiden door het 'verkiezingsgeweld' van andere partijen. "Wij kiezen voor issues waarvan wij vinden dat ze belangrijk zijn, zoals wie onze leiders moeten zijn, hoe ze gekozen moeten worden en waaraan ze moeten voldoen. Maar ook belangrijk zijn integriteit, omgaan met het gezin en geld, een stabiele persoonlijkheid bezitten en verantwoordelijkheid kunnen dragen."

Alfaisi kijkt voor deze aspecten naar de eigen parlementariër Carl Breeveld die hij één van de beste volksvertegenwoordigers van het moment noemt tot zelfs in jaren terug. "Van onze parlementariër kan niemand zeggen dat hij corrupt is, heeft gestolen en geld heeft aangenomen. Natuurlijk kan hier en daar een verkeerde inschatting zijn gemaakt, maar ik zie dat als en leerproces waaraan gewerkt moet worden en waarin verbetering moet komen."

Verwijzend naar de eerdere samenwerking van DOE met de huidige coalitie zegt Alfaisi dat dat een weloverwogen beslissing is geweest van de partij. "Omdat wij van mening waren dat wij met goede bedoelingen en concrete afspraken richting konden helpen geven aan sommige zaken. Toen dat niet mogelijk bleek hebben wijzelf gezegd dat wij uit de coalitie stappen."

Volgens Alfaisi is toen in de coalitie besloten dat de samenwerking dan maar wordt verbroken. "De minister (Regilio Dodson, red.) die wij in het team van de regering hadden is achtergebleven, maar ook met hem hebben wij gebroken. Onze partij doet wat ze zegt, staat achter haar principes en zal blijven vechten voor een betere en hogere moraal en ethiek in de politiek."

Alfaisi is zich ervan bewust dat DOE staat voor enorme politieke uitdagingen. "Wij zijn een relatief kleine partij met minder middelen, maar wij blijven ook daarin onze principes hoog houden en accepteren niet van een ieder donaties. Eerst geldt dat de idealen van de partij onderschreven moeten worden."

Hij ziet mogelijkheden om de ene zetel in de volksvertegenwoordiging te behouden en zelfs uit te bouwen naar twee tot drie. "Wij gaan de komende periode hard werken, maar wel met een goede en geen populistische boodschap."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina