Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bodybuilder Fabian Wehl gaat voor ‘three-peat’

Fabian Wehl gaat voor bodybuildingthree-peat

04/12/2019 22:59 - Terence Oosterwolde

Fabian Wehl gaat voor bodybuildingthree-peat

Randal Haakmat (l) en Mr. Suriname Fabian Wehl (r) staan zaterdag op de planken in Frans-Guyana. Foto: SBWB  

PARAMARIBO - Na Mr. Suriname en Stage of Champions in Guyana aast Fabian Wehl op zijn derde opeenvolgende succes. Wint hij zaterdag de eerste Yana Cup in Frans-Guyana, dan kan hij zichzelf de officieuze amateur-kampioen bodybuilding van de Guyana's noemen.

Makkelijk zal het niet worden. Hij heeft concurrentie van zijn landgenoten Sergio Holwijn, Shown Roberts, Jermain Wielsen en Faizel Pinas maar ook van bodybuilders uit Frans-Guyana, Guadeloupe, Trinidad en Tobago en Haïti. "All or nothing", schrijft hij op social media over de 1st Annual Bodybuilding, Fitness & Body Fitness Championship in Zéphyr, een theater in Cayenne.

Randal Haakmat en Rudolph Getrouw doen mee aan het onderdeel Classic Physique. In Guyana was Haakmat ingeschreven bij bodybuilding. "Er is in wezen niet superveel verschil tussen classic physique en bodybuilding. Het heeft allemaal te maken met de shape en het deelnemersveld", legt Earnie Eenig, ondervoorzitter van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB), uit aan de Ware Tijd.

Riandino Josafath en Fernando Krak komen zaterdag uit op het onderdeel Men's Physique. Priscilla Calor en Roxanne Djarkasi doen mee aan Bikini Fitness, Militia Galimo aan Bikini Wellness en Jorginha Pereira aan Women's Body Fitness. De weging en teach-in zijn vrijdag. SBWB-voorzitter Chairme Haakmat-Konigferander, chief judge Robert Haakmat en jurylid Anthony Nekrui reizen ook af naar Frans-Guyana.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina