Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude 2019: Geen succes op dag vier

Consude 2019: Geen succes voor Suriname op dag vier

04/12/2019 13:32 - Terence Oosterwolde

Consude 2019: Geen succes voor Suriname op dag vier

Swastika Ramautarsing (r) bracht in de laatste drie ronden de punten binnen voor Suriname. Foto: sudaescolaresasuncion2019  

PARAMARIBO - Na twee overwinningen op rij heeft de Surinaamse schaakploeg haar derde opeenvolgende nederlaag geïncasseerd in het Zuid-Amerikaanse toernooi voor schoolgaande sporters tussen twaalf en veertien jaar (Consude). Van koploper Peru werd woensdag in Asunción, Paraguay met 1-3 verloren.

Suriname begon het evenement met overwinningen op Bonaire (4-0) en Uruguay (4-0), maar verloor daarna van Chili (0,5-3,5) en Brazilië (0,5-3,5). In die nederlagen zorgde Swastika Ramautarsing voor de punten door remise te spelen. Doordat Peru slechts drie spelers heeft, won ze woensdag reglementair.

Peru gaat ongeslagen aan kop met elf punten uit zes partijen. Suriname is teruggevallen naar plek zeven met vier punten. Ook nummer zes Brazilië heeft vier punten. Ramautarsing, Jason Yeung, Quincy Warsodikromo en Victoria Kaslan hebben donderdag in Asunción twee partijen voor de boeg: Paraguay en Ecuador.

Op het onderdeel jongensbasketbal moest Suriname zich woensdag gewonnen geven tegen gastland Paraguay: 39-72. Daardoor eindigde het team als laatste in poule A. Chili en Paraguay gaan over naar de kruisfinales. Shane Lieuw-On was met negentien punten, inclusief vier three-pointers, topscorer en de enige speler van Suriname in dubbele cijfers.

Het zaalvoetbalteam ging met 0-6 ten onder tegen Brazilië door goals van Vinícius Gianellini (tweemaal), Diego Sano, Andrey Damaceno, Marcos Rodrigues en Kauã Santos. Suriname eindigt zonder punten in poule B. Als ongeslagen groepswinnaar plaatst Brazilië zich voor de kruisfinales, waarin Paraguay donderdag de tegenstander is.

Riliano Pinas en Jeffelou Koorndijk kwamen woensdag uit op de 2.000 meter en werden elfde en twaalfde in respectievelijk 6:31,29 om 6:37,19. In een spannende race om het goud troefde Vicente Castillo van Chili de Braziliaan Bryan Alves af: 5:58,14 om 5:58,27. Het brons was voor Marcos Lituma van Ecuador (6:08,23).

Bij de meisjes eindigde Charity Pinas als elfde (8:01,68) in het deelnemersveld van twaalf. Valeria Vasquez van Ecuador won de race in 6:41,41. De Chileense Karla Vicencio werd tweede (6:43,36) en Yoselin Parisaca van Peru derde in 6:47,19. De Surinaamse atleten staan onder leiding van coach Marlon Veira.

Op het onderdeel zwemmen werd Rochelle Eendragt woensdag geschrapt op de 100 meter vrije slag. Ariel Tjin-Asjoe werd achtste in serie twee in 1:16,45. Bij de jongens werd Tamarr Telting (1:05,55) zevende in de eerste heat en Ismaël Holtuin (1:05,87) achtste in de tweede serie.

Op de 100 meter schoolslag werden Eendragt (1:31,08) en Anya Powdar (1:32,09) zevende en achtste in serie twee. Sven Moeljodirjo (1:20,51) en Doron Chundro (1:21,97) werden bij de jongens zesde en zevende in heat één. Tjin-Asjoe werd zevende op de 50 meter rugslag in 38:41 seconden. Op dit nummer werd Kaelyn Djoparto geschrapt. Holtuin (32,99) werd bij de jongens zevende in de eerste serie.

De basketbalsters verloren dinsdagavond nipt van Uruguay: 30-32. Michajah Emanuels (één three-pointer) en Chelsea Slagveer werden topscorer met elk zeven punten. Gylaisa Slagveer had er zes. Suriname (0-3) dat eerder verloor van Paraguay (12-83) en Peru (21-42), speelt woensdagavond tegen ongeslagen koploper Brazilië (3-0).

De jongensvolleybalploeg verloor haar eerste partij met 1-3 van Chili. De setstanden waren 14-25, 26-24, 13-25, 3-25. Chili won groep A. Suriname, dat tweede staat, sluit woensdagavond de groepsfase af tegen Paraguay.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina