Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bordo komt met goedkope bouwkavels

Bordo komt met goedkope bouwkavels voor arme mensen

04/12/2019 09:04

Joel ‘Bordo’ Martinus .

Joel ‘Bordo’ Martinus . Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Dit is een heel serieus project. Wanneer ik op een politiek podium sta als ondervoorzitter van Abop maak ik geen grappen over serieuze zaken.” Zo reageert Joel ‘Bordo’ Martinus doelend op de goedkope bouwkavels die hij binnenkort zal aanbieden speciaal voor minder draagkrachtig mensen.

Hij had dit aangekondigd op de massameeting van zijn partij zaterdag op het Bronsplein. "Nanga disi mi wani yepi den potisma. Ik kom zelf uit een arm gezin dus ik weet hoe moeilijk sommige mensen het hebben. Ik heb gemeend ze op deze manier te ondersteunen."

Hij heeft dit besluit genomen omdat in de afgelopen periode woningen zijn afgebroken van mensen die grond hadden geoccupeerd. Op dit moment liggen volgens Bordo meer dan achthonderd bouwrijpe kavels klaar op de grens van Wanica en Saramacca. Daarnaast is de politicus bezig met meer dan duizend percelen nabij het Wanica Ziekenhuis en te Commewijne. De kavels zullen voor SRD 15.000 per stuk verkocht worden. Betaling kan ook in termijnen.

Geïnteresseerden zullen zich moeten registreren op het Abop-partijcentrum in Latour. "Ik wil dat alles ordelijk verloopt, dus we gaan het op een transparante manier aanpakken. Alles gaat via een notaris", verzekert de politicus. Hij benadrukt dat dit project niet alleen voor Abop-aanhangers is.

Via sociale media leveren een paar mensen kritiek op het initiatief. Martinus is zelfs uitgemaakt voor oplichter. De politicus trekt zich daar weinig van aan. Hij ziet de negatieve geluiden als politieke aanvallen van personen die via hem populair willen worden. "Ik heb geen tijd voor haters. Het is mijn geld en ik heb besloten arme mensen te ondersteunen dus ik maak me niet druk met mensen die me aanvallen. Ik werk op een ander niveau. A momenti doro fu mi yepi potisma en no wan suma no man stop dati."

Martinus meent dat de verkoop van goedkope kavels geen politieke stunt is om kiezers te winnen. Hij wijst erop dat niemand zal worden gedwongen om op zijn partij te stemmen omdat ze in aanmerking zijn gekomen voor een betaalbaar perceel. Martinus: "Natuurlijk is het goed als ze op de Abop stemmen, want dan kunnen we veel meer voor ze betekenen wanneer we in de regering zitten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina