Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte klaagt over bekladden van zijn naam

Verdachte klaagt over slechte bejegening op de radio

03/12/2019 03:17 - Van onze redactie

Verdachte klaagt over slechte bejegening via radio

 

PARAMARIBO - Ontuchtverdachte Ricardo O. heeft maandag tijdens de behandeling van zijn zaak geklaagd over de wijze waarop hij wordt besproken op de radio. Volgens de ex-voetbalcoach van vrouwenvereniging SRD bestempelt staatsradio SRS hem nu al als pedofiel, terwijl rechter Maureen Dayala nog geen uitspraak heeft gedaan in deze zaak.

"Ik vind het niet leuk. Deze zaak is nog gaande, maar ik word al een tijdje besproken met naam en toenaam", bracht Ricardo O. onder de aandacht van de rechter. De verdachte kreeg bijval van zijn advocaat Maureen Nibte.

De raadsvrouw wees erop dat mensen die niets te maken hebben met de zaak in de zaal zitten tijdens de behandeling. "Ik heb een paar keer gezien dat mensen die part noch deel hebben, de zaak volgen. Op dit moment zit er zeker één persoon in de zaal die er niets mee te maken heeft", aldus Nibte.

Dayala vroeg daarop aan de deurwaarder dat die bij de eerstvolgende zitting erop toeziet dat alleen directe familie wordt toegelaten. "U moet voortaan strenger optreden", was de opdracht. De rechter hield de verdachte voor dat hij ook juridische stappen kan ondernemen tegen de mensen die hem bekladden. 

Ricardo O. zou meerdere malen seks hebben gehad met het slachtoffer dat ook voor SRD uitkwam. Het meisje was toen nog geen veertien jaar oud. De zaak kwam in maart 2018 aan het licht toen een familielid chatberichten tussen de verdachte en het slachtoffer ontdekte. De moeder deed meteen aangifte.

Ricardo O. heeft vanaf het begin verklaard onschuldig te zijn. Om zijn onschuld te bewijzen heeft de verdachte drie nieuwe getuigen voorgedragen om gehoord te worden. Deze zullen op 3 februari gehoord worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina