Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Mi e bribi mi pikin’

'Mi e bribi mi pikin’

03/12/2019 10:22 - Van onze redactie

'Mi e bribi mi pikin’

 

PARAMARIBO - De moeder van een tienjarig misbruikslachtoffer was maandag meer dan duidelijk toen haar gevraagd werd of ze het verhaal van het kind geloofwaardig vind. “Mi mus' bribi. Ik heb niet gezien, maar mi e bribi mi pikin”, riep ze tegenover rechter Maureen Dayala. Op vragen van officier van justitie Shanta Mahadew was het antwoord niet anders.

De getuige heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Piet K. De man is echtgenote van de vrouw en vader van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van ontucht met het meisje dat een beperking heeft. De getuige had in haar verklaringen geen goed woord over voor de verdachte. "Hij is gevaarlijk. Hij slaat dat kind als een beest en mishandelt mij ook. Hij is een duivel", benadrukte de emotionele vrouw meerdere malen.

Volgens het medisch rapport is het slachtoffer inderdaad seksueel misbruikt. Volgens dit medisch onderzoek is het kind meerdere malen misbruikt. Hoewel het meisje Piet K. aanwijst als de persoon die de handelingen heeft gepleegd, ontkent hij alle beschuldigingen.

"Het is niet waar. Geen van de dingen die mij worden verweten berusten op waarheid", ontkende hij tegenover de rechter. Het kind is in de raadkamer gehoord en gaf daar wederom te kennen dat haar vader de boosdoener is. "Papa is stout. Ik ben boos op papa", vertelde ze aan de rechter. Waarom ze papa stout vindt en waarom ze boos is op hem heeft ze niet gezegd.

Vanwege de beperking kan het slachtoffer niet uitgebreid vertellen wat is gebeurd en wanneer het misbruik heeft plaatsgevonden. Volgens de moeder zou het in april of mei van dit jaar zijn gebeurd. De moeder verklaarde dat het kind vaak alleen thuis was met Piet K. Ze vermoedt dat de man het kind misbruikte wanneer zij er niet was.

De verdachte heeft een ander verhaal. Hij zegt dat de moeder vaak naar het casino gaat en het kind op verschillende plaatsen achterlaat. De getuige heeft dat ontkend. "Ik ging vroeger wel, maar dat doe ik al lang niet meer. Hij jokt." De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 20 januari.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina