Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste divisie SVB vrijdag eindelijk van start

Eerste divisie SVB vrijdag eindelijk van start

03/12/2019 19:46 - Marinio Balsemhof

Eerste divisie SVB vrijdag eindelijk van start

 

PARAMARIBO - De eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gaat vrijdag eindelijk van start. In het Franklin Essed Stadion staan dan PVV en nieuwkomer Broki tegenover elkaar. De competitie die normaliter begin oktober begint, kon vanwege onenigheid tussen de clubs en de voetbalbond maar niet aanvangen. Na een aantal meetings hebben de clubs toch besloten om alvast de competitie te starten.

"Het was een hele jo hari jo trusu, maar de clubs hebben uiteindelijk besloten om toch te spelen", zegt competitiemanager Ashok Bainath Sah. Bij de laatste ontmoetingen tussen de clubs en de SVB vielen de clubbesturen vooral over de prijzenpot. "Er is in principe nog geen oplossing, maar er wordt eraan gewerkt", maakt Bainath Sah duidelijk. PVV-coach Hesron Jeroe is erg opgelucht. "Na een lange competitiestop is het eindelijk zo ver. Die andere landen zijn al bijna klaar met de eerste ronde van hun competitie en wij moeten starten", legt hij uit.

Ook is het voor de voetballers en de technische staf goed dat er eindelijk wedstrijden gespeeld kunnen worden, omdat zij het uiteindelijk daarvoor doen. Volgens Jeroe mag men komend seizoen veel strijd en mooi voetbal van PVV verwachten. "PVV zal dit seizoen goed voetbal laten zien", zegt hij. Zijn spelers zijn super gemotiveerd en dat geeft hoop op een goed seizoen. Net als Jeroe is Broki-coach Henry Kia opgelucht dat het seizoen eindelijk van start gaat, maar hij is niet blij.

Hij vindt het niet leuk dat hij zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen op een andere locatie moet spelen. "Ik moet mijn eerste thuiswedstrijd op het veld van de tegenstander spelen. Broki speelt zijn thuiswedstrijden in het NGVB-stadion en PVV in Essed", klaagt hij. "Maar wij zijn opgelucht dat de jongens uiteindelijk toch kunnen voetballen." De coach is ingenomen met het feit dat het voetbalpubliek met Renzo Akrosie, Sifillion Soekhoe en Garvey Kwelling meteen alle topscorers van het afgelopen seizoen in actie mag zien.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina