Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Srefidensi-schaaktoernooi verschoven naar 2020

Srefidensi-schaaktoernooi volgend jaar

01/12/2019 21:09 - Guillano Bruce

Srefidensi-schaaktoernooi volgend jaar

Foto: Chess.com  

PARAMARIBO - Het jaarlijkse internationale schaaktoernooi rond de viering van de Onafhankelijkheid is dit jaar niet doorgegaan. Het is de bedoeling om het toernooi begin volgend jaar alsnog te houden, zegt Frank Lo Kim Lin, voorzitter van de Surinaamse Schaakbond (SSB). “Het wordt een special edition!"

Het toernooi wordt simultaan met het Centraal Amerikaans en Caribisch schaakkampioenschap voor vrouwen afgewerkt. Eerder liet de schaakbond bij monde van Lo Kim Lin weten dat het de bedoeling was dat er ook dit jaar een Srefidensi-schaaktoernooi zou zijn. Het internationale evenement vond ook 2018 geen voortgang.

Het plan was om de Srefidensi Chess Celebration dit jaar te houden in het nieuwe denksportcentrum, een schenking van de China Dalian International Group (CDIG). Het naambord is in 2017 onthuld, maar het gebouw is nog niet af.

Dit jaar raakte de bouw van het centrum op het complex van de Anton de Kom Universiteit echter in een stroomversnelling. Het leek erop dat het deze maand speelklaar zou zijn, maar er moeten nog enkele zaken in orde gemaakt worden. "Ik denk niet dat het dit jaar nog helemaal rondkomt, vandaar dat we mikken op ergens begin volgend jaar", zegt Lo Kim Lin.

"We gaan het dan samen doen met het Caribisch kampioenschap voor vrouwen." De Surinaamse schaakbond kreeg dat toernooi eerder dit jaar toegewezen, omdat de wereldfederatie Fide nog geen financiële middelen heeft overgemaakt, kan de sportieve krachtmeting pas volgend jaar georganiseerd worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina