Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP-aanhang: 'Sroto pres a n'e wroko!'

Mensenmassa verwelkomt president

01/12/2019 07:28 - Naomi Hoever

Mensenmassa verwelkomt president

Oud-legerbevelhebber Desu Bouterse komt deze week met een 'politiek antwoord' op zijn veroordeling. Foto: dWT Archief  

ZANDERIJ - Een politiek proces waarop deze week een politiek antwoord zal worden gegeven. Woorden van Desi Bouterse zondagochtend te Colakreek in reactie op zijn veroordeling tot twintig jaar celstraf. Als het aan de aanhang ligt blijft hij een vrij man: "Des e tan pres. Sroto pres a n'e wroko!" werd er gescandeerd.

"We want Bouta! We want Bouta!" Dat scandeerde de popelende massa van duizenden bij de aankomsthal van de Johan Adolf Pengel-luchthaven in afwachting op de komst van Bouterse zondagochtend. Rond kwart voor twee landde het toestel uiteindelijk te Zanderij. De totale Raad van Ministers, raadsadviseurs en DNA-leden waren aanwezig om Bouterse te verwelkomen.

De ongeduldige menigte wierp de totale afbakening omver bij het zien van de NDP-voorzitter. De groep wilde zo dicht mogelijk van hem zijn. De pers werd meegesleurd in de mêlee. De security van de airport had duidelijk moeite om de op dat moment woelige aanhangers onder controle te krijgen.

Bouterse zei verrast te zijn met de enorme opkomst. "Mi yere sma b'o wakti mi na Zanderij maar dit had ik niet verwacht", sprak het staatshoofd kort. Hij maande de paarse aanhang naar Colakreek te gaan waar hij de media zou toespreken. Op de weg naar het recreatieoord was het bijna verworden tot chaos door de zeventig bussen die waren ingezet en het privévervoer dat zich ook op de weg bevond.

De NDP heeft vanaf vrijdag haar mensen gemobiliseerd nadat bekend was geworden dat de partijvoorzitter is veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor zijn aandeel in de Decembermoorden van 1982. Na de persconferentie, die rond half vijf in de ochtend werd beëindigd, was de paarse aanhang behoorlijk geslonken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina