Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Horde NDP'ers onderweg naar Zanderij

Horde NDP'ers onderweg naar Zanderij

01/12/2019 00:07 - Naomi Hoever

Desi Bouterse, NDP-voorzitter tevens president van Suriname, wacht zondagochtend een grootse ontvangst op initiatief van zijn partij, nadat hem vrijdag twintig jaar celstraf is opgelegd.

Desi Bouterse, NDP-voorzitter tevens president van Suriname, wacht zondagochtend een grootse ontvangst op initiatief van zijn partij, nadat hem vrijdag twintig jaar celstraf is opgelegd. Foto: Jason Pinas  

ZANDERIJ - Er heerst zaterdagavond een enorme 'bussenfile' op de Indira Gandhiweg die leidt naar Zanderij. In de bussen zitten NDP'ers en symphatisanten van de partij die onderweg zijn naar de Johan Adolf Pengel-luchthaven om partijvoorzitter tevens president van Suriname, Desi Bouterse, te verwelkomen.

Het staatshoofd keert zondag rond half twee in de ochtend terug van zijn staatsbezoek aan China. De NDP heeft vrijdag opgeroepen tot mobilisatie nadat bekend werd dat de voormalig legerbevelhebber was veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de zogenoemde Decembermoorden in 1982. Hoewel niet alle bussen gevuld zijn, heeft de partij niets aan het toeval overgelaten om de aanhang te mobiliseren.

Bij de aankomsthal wachten momenteel al enkele honderden mensen op de NDP-voorzitter, terwijl er nog meer bussen onderweg zijn. Vele aanwezigen zijn gekleed in de kleuren van de partij en gewapend met vlaggen. Er wordt uit volle borst gezongen: 'Tide, tamara, w'e strey go moro fara', één van de strijdliederen uit de jaren tachtig.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina