Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grasbranden fataal voor geotextiel onder Zeedijk

Grasbranden fataal voor geotextiel onder Zeedijk

01/12/2019 15:59 - Beta Debidien

De Zeedijk in Nickerie.

De Zeedijk in Nickerie. Foto: Reislogger.nl  

NIEUW-NICKERIE - "Grasbranden kunnen fataal zijn voor het geotextiel onder de Zeedijk in Nickerie. Dit plastic materiaal kan tot aan de bodem afbranden waardoor er verzakkingen kunnen optreden op de dijk." Dat zegt Yamesh Angoelal, coördinator van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie in Nickerie, in gesprek met de Ware Tijd. Hij heeft nog geen verzakkingen gezien, maar waarschuwt uit voorzorg.

Angoelal zegt dat bezoekers bij het verlaten de dijk vaak het droge gras in brand steken. Door optreden van de Sectie Waterkering van het ministerie en de brandweer is de schade tot nu toe beperkt gebleven. "Bij recente inspectie is gebleken dat in de afgelopen weken tweehonderd vierkante meter grasgrond brandschade heeft opgelopen." Recent is brand gesticht op de kruising van de Vuurtoren- en Adboelganieweg langs de dijk.

Angoelal wijst erop dat de zeedijk het noordwestelijk deel van Nickerie beschermt en dat brand fatale gevolgen kan hebben. De dijk houdt het zeewater tegen, waardoor wordt voorkomen dat het naar de duizenden hectare rijstarealen en bewoond gebied stroomt. "Indien bezoekers merken dat er op de zeedijk brand is, kan dat aan de politie worden doorgegeven." Daders kunnen worden bestraft met een boete.

Rayan Somai is haast elke week met anderen op de Zeedijk om zich te ontspannen. "Wij houden ons aan de regels en vernielen de infrastructuur niet. Bij vertrek nemen we alles mee, ook ons vuil." Wel heeft hij meegemaakt dat droog gras op de dijk in brand werd gestoken, "maar we hadden toen geen idee dat het zo erg zou kunnen aflopen zoals meneer Angoelal zegt".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen