Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘KPS streeft ernaar dichter bij de burger te staan’

‘KPS streeft ernaar dichter bij de burger te staan’

30/11/2019 07:08 - Beta Debidien

‘KPS streeft ernaar dichter bij de burger te staan’

 

NIEUW-NICKERIE - “Het Korps Politie Suriname wil een organisatie zijn die dicht bij de burger staat, voor en samen met de burger werkt, laagdrempelig is en zich transparant opstelt.” Dat zei politiecommissaris Stanley Changur vrijdag te Groot Henarpolder in Nickerie waar de politiepost opnieuw in gebruik werd genomen. Changur vertegenwoordigde korpschef Roberto Prade.

Het initiatief voor de renovatie is genomen door regiocommandant Retitia Forster, in overleg met de korpschef, na haar werkbezoek in september aan de politiepost. Changur noemt Nickerie als grensdistrict een belangrijk knooppunt in het personen- en goederenverkeer met Guyana. De politie treedt niet alleen op bij de 'gebruikelijke' delicten in het district, maar zal volgens hem ook strijd blijven voeren tegen grensoverschrijdende criminaliteit zoals smokkel van goederen, drugshandel en mensensmokkel.

Changur verwacht dat de politiebureaus in Nickerie zullen samenwerken en elkaar zullen ondersteunen om het werk vlot te laten verlopen. Hij hoopt dat het gerenoveerde bureau van toegevoegde waarde zal zijn voor de politie bij haar taakuitoefening, het personeel met meer plezier zal werken en de veiligheid en het veiligheidsgevoel bij de burgers van het ressort zullen toenemen.

Forster heeft bij haar recente werkbezoek in september gezien dat het bureau dringend gerenoveerd moest worden. Ook de hygiëne liet veel te wensen over. Zo verspreidden de uitwerpselen van vleermuizen een vieze geur in het gebouw. Ze heeft snel actie ondernomen en heeft ook gehoor gegeven aan de oproep van de arrestanten die ondergebracht waren in het cellenhuis.

Om te voorkomen dat ze ziek zouden worden besloot ze hen toen terstond over te plaatsen naar de politiepost in Wageningen. Ze is blij dat de opknapbeurt vóór de geplande datum van 1 december kon worden afgerond. Tijdens de werkzaamheden was het bureau ondergebracht in een gebouw aan de overkant. De renovatie is uitgevoerd door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, sectie Nickerie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina