Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Boogie' van 'Ette Pette' overleden

'Boogie' van 'Ette Pette' overleden

30/11/2019 22:35 - Steven Seedo

De overleden zanger Ernie Seedo meer bekend als 'Boogie'.

De overleden zanger Ernie Seedo meer bekend als 'Boogie'. Foto: Organisatie Doe Mang  

PARAMARIBO - De bekende zanger Ernie Seedo meer bekend als 'Boogie' is niet meer. Hij overleed zaterdag op 68-jarige leeftijd in Nederland. Seedo raakte in oktober in coma na een hartaanval.

De bekende zanger was medeoprichter van de populaire kasekogroepen The Cosmo Stars en Exmo Stars. Hij begon zijn muziekcarrière in de band Wasgo van Brownsweg in het district Brokopondo. Tijdens zijn studiejaren op het Christelijk Pedagogisch Instituut deed hij meerdere malen mee met het Scholieren Songfestival.

'Boogie', die ook een goede soulzanger en entertainer was, scoorde hits als 'Langa Neki', 'Bala noleja', 'Bala Njuma' en 'Ette Pette'. Tot zijn pensioen werkte hij in Nederland als maatschappelijk werker bij de gemeente Dordrecht.

"We hebben weer een topartiest verloren", reageert Setish Bindraban, trompettist en grote motor achter de theatershow 'Bigi Poku Toppers' tegenover de Ware Tijd. "Hij zou dit jaar als vocalist meedoen aan de theatershow, maar zijn gezondheidstoestand liet het niet toe."

Volgens Bindraban was het plan om Seedo volgend jaar mee te nemen in de line-up. De muzikant heeft met 'Boogie' gespeeld in Exmo 2000 en Ghabiang Crew. Ernie Seedo is vader van de bekende Surinaamse reggae- en dancehallartiest Poppe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina