Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering roept op tot kalmte na vonnis Bouterse

Regering roept op tot kalmte na veroordeling Bouterse

29/11/2019 17:12 - Van onze redactie

Regering roept op tot kalmte na veroordeling Bouterse

De regering maant de samenleving aan tot kalmte nadat Desi Bouterse tot twintig jaar celstraf is veroordeeld. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - In een verklaring aan de media maant de regering de samenleving aan tot kalmte. NII lanceerde het bericht vrijdagmiddag nadat president Desi Bouterse was veroordeeld tot twintig jaar celstraf vanwege zijn aandeel in de Decembermoorden.

"Heden, vrijdag 29 november 2019, is de Krijgsraad voortgegaan met het jarenlang voortdurend 8 Decemberproces. Er is vonnis gewezen in verschillende zaken. De regering van de republiek Suriname heeft kennisgenomen van de ontwikkelingen en roept de gemeenschap op om de rust te bewaren. De democratie blijft immers hoog in het vaandel", aldus de regeringsverklaring.

Eerder vrijdag liet ook Cliff Limburg, hoofd van NII, zich als presentator van het radioprogramma Bakana Tori op staatsradio SRS zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Stay cool. Hou het hoofd koel vooral onder deze omstandigheden", was zijn oproep. "Ik weet hoe moeilijk het is - ook voor mij natuurlijk."

In het verlengde daarvan riep Limburg de luisteraars op massaal naar de luchthaven te gaan om Bouterse welkom te heten. De president is momenteel op staatsbezoek in China en bezoekt op de terugweg Cuba, van 2 tot en met 4 december.

Limburg: "Ik denk dat we de president, ik denk dat we Desi Bouterse, die dus ook president is, wanneer hij terugkomt heel groots moeten verwelkomen. De leiding van het land, van de partij (NDP, ... red.), yu sabi, te a president ... eigenlijk a no musu man lande, a heri landingsbaan moet zwart zien van mensen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina