Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar cel

BREAKING: Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar cel

29/11/2019 15:24 - Ivan Cairo

BREAKING: Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar cel

President Desi Bouterse, toenmalig bevelhebber van het Nationaal Leger, is vrijdag veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Desi Bouterse, ex-bevelhebber van het Nationaal Leger, nu president van Suriname, is vrijdag door de Krijgsraad veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor zijn aandeel in de geruchtmakende Decembermoorden. Dat gebeurde in de burgerkamer.

De rechters Cynthia Valstein-Montnor, Rewita Chatterpal en Suzanna Chu zijn van oordeel dat er wettig en overtuigend bewijs is geleverd dat onder zijn regie op 8 december 1982 vijftien mannen, critici van zijn toenmalig militair bewind, zijn opgepakt en in Fort Zeelandia geëxecuteerd.

Eerder op de rechtszitting van vrijdag werden medeverdachten Etienne Boerenveen en Jimmy Stolk wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. In de zaak tegen Arthy Gorré werd het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard, omdat Gorré intussen is overleden. Tegen Boerenveen en Gorré was een gevangenisstraf van twintig jaar geëist en in de zaak tegen Stolk vorderde de auditeur-militair vrijspraak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina