Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname nog steeds achter One China-policy

Suriname nog steeds achter One China-policy

27/11/2019 19:55

President Bouterse en de president Xi Jinping van de Volksrepubliek China.

President Bouterse en de president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. Foto: NII  

PARAMARIBO - Suriname staat nog steeds achter de One China-policy en China's vreedzame pogingen tot re-unificatie. Dit heeft president Desi Bouterse volgens het NII benadrukt tijdens de eerste dag van zijn staatsbezoek aan China. Suriname is ook positief gestemd met het Belt & Road Initiative zoals voorgesteld door China omdat het praktische ontwikkelingsmogelijkheden biedt voor Suriname en de regio.

Suriname en China hebben veertien samenwerkingsovereenkomsten en MOU's getekend op het gebied van politieke samenwerking, infrastructuur, sport, veiligheid, volksgezondheid, agrarische ontwikkeling, armoedebestrijding en handel. De ondertekening moet de bilaterale samenwerking tussen beide landen naar een hoger niveau tillen, aldus het NII.

China en Suriname willen broeders van elkaar te blijven en elkaar te vertrouwen. Bouterse bracht ook een bezoek aan premier Li Keqiang en zal verder ontmoetingen hebben met vertegenwoordigers van een aantal grote bedrijven. Op het programma staat eveneens een ontmoeting met Surinaamse studenten in China. Het staatshoofd vertrekt na deze reeks ontmoetingen naar de stad Hangzhou.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina