Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bilateraal overleg Bouterse en Kenyatta

Klimaat rode draad bij onderhoud Bouterse en Kenyatta

26/11/2019 10:35 - Van onze redactie

Klimaat rode draad bij onderhoud Bouterse en Kenyatta

President Desi Bouterse (l) werd dinsdag ontvangen door zijn Keniaanse ambtgenoot Uhuru Kenyatta. Foto: NII  

PARAMARIBO - Milieu en klimaatverandering waren dinsdag belangrijke gespreksonderwerpen voor de president Desi Bouterse en zijn Keniaanse collega Uhuru Kenyatta. Op doorreis naar China voor een officieel bezoek maakte het Surinaamse staatshoofd dinsdag een tussenstop in Kenia.

Het NII meldt in een persbericht dat de staatshoofden lang zijn blijven stilstaan bij zaken rond het milieu en de gevolgen van klimaatsverandering. Kenia is pas nog getroffen door overstromingen waarbij ruim 45 mensen het leven lieten. Bouterse toonde zijn medeleven.

In het Government Statehouse kwam de noodzaak aan de orde om zowel bilateraal, sub-regionaal als multilateraal samen te werken. De ministers van Buitenlandse Zaken zullen, meldt het NII, de bilaterale agenda concreet ter hand nemen. Zowel Bouterse als Kenyatta is de mening toegedaan dat Afrika en het Caribisch Gebied hechter moeten samenwerken om de integratie te bewerkstelligen vanwege hun culturele en historische banden.

Bouterse is op weg naar China voor een staatsbezoek van 27 tot 30 november op uitnodiging van zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping. Hij vertrok maandag na de Srefidensiactiviteiten in Marowijne met een speciaal gecharterd Turks vliegtuig. Op de terugweg doet hij Cuba aan van 2 tot 4 december. Met hem reizen mee de first lady en de ministers van Buitenlandse Zaken, Justitie en Politie, Financiën, Volksgezondheid en Handel, Industrie en Toerisme.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina