Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Utah State wint Jersey Mike's Jamaica Classic

Utah State University wint Jersey Mike's Jamaica Classic

25/11/2019 16:09 - Terence Oosterwolde

Utah State University wint Jersey Mike's Jamaica Classic

Spelers van Utah State University, inclusief Surinamer Roché Grootfaam (rechts), na de prijsuitreiking. Foto: utahstateaggies.com  

PARAMARIBO - Utah State University heeft zondag op Jamaica de Jersey Mike’s Jamaica Classic gewonnen. The Aggies met in de gelederen de Surinaamse basketballer Roché Grootfaam, die niet in actie kwam, versloegen in de finale North Texas University met 68-59. Vrijdag was Louisiana State University (LSU) met 80-78 over de knie gelegd.

Utah State keek zondag bij de rust aan tegen een minieme achterstand (29-30), voordat in de tweede helft orde op zaken werden gesteld. Alphonso Anderson scoorde negentien punten voor The Aggies, die dit NCAA Division 1-seizoen nog ongeslagen zijn: 7-0.

Ook vrijdag tegen LSU was Anderson op schot. Hij eindigde toen met 24 punten. Ook teamgenoot Sam Merrill scoorde 24 punten, inclusief de winnende three-pointer met 57 seconden: 80-78. LSU werd in de laatste twee minuten en 21 seconden van het scoren afgehouden.

Aan de Jersey Mike's Jamaica Classic deden acht Amerikaanse colleges mee: LSU, Utah State University, University of Maryland Baltimore County, University of Rhode Islands, North Carolina Agricultural and Technical State University, Nicholls State University, Eastern Michigan University en North Texas University.

In zijn eerste wedstrijd in de Southwest Junior College Conference moest Lee College zaterdag een bittere pil slikken tegen Navarro College, waar Gavin Kensmil in 2018-2019 voor uitkwam. Voor eigen publiek in Baytown zagen The Runnin' Rebels een einde komen aan de zegereeks van vier duels. De bezoekende Runnin' Bulldogs zegevierden met 84-77. Yamill Wip had één assist voor Lee College (8-3), dat dinsdag speelt tegen Louisiana State University Eunice.

Ook Jacksonville College van Surinamer Dancell Leter verloor zaterdag. Na vier opeenvolgende zeges was gastheer Panola College met 98-90 te sterk. Leter stond in de basis, speelde 27 minuten en registreerde een double-double van achttien punten en elf rebounds. Hij maakte zes van de elf schoten en benutte zes van de acht vrije worpen. Leter had verder één assist, maar werd 'uitgefouled'. Jacksonville komt pas op 4 december weer in actie. Tegenstander is dan Trinity Valley Community College.

Cyarah Kensmil speelde met Seward County Community College in het Women's National Invitation Tournament (WNIT) van Midland College. Voor het Texaanse college hebben begin van dit millennium de Surinamers Sergio de Randamie (2002-2004), Caroline Adriaansz (2004-2006) en Stephanie Bouterse (2002-2004) gespeeld. Midland College won donderdag met 71-58 van Seward County. Kensmil speelde zeven minuten en had drie rebounds, één steal, één block en één turnover.

In de 59-55 winst vrijdag op Salt Lake Community College speelde de Surinaamse niet. Seward Lady Saints stonden zaterdag in de strijd om de vijfde/zesde plaats tegenover Odessa College. De ploeg ging met 34-59 ten onder en sloot het WNIT als zesde af. Kensmil stond vier minuten op het veld. Seward County (5-2) speelt dinsdag tegen Butler.

Aan de Midland College WNIT (21-23 november) in het Al G. Langford Chaparral Center deden mee Trinity Valley Community College, Seward County Community College, Florida SouthWestern State College, Salt Lake Community College, Odessa College, Hill College, Kilgore College en Midland College. Trinity Valley Community College won de invitational door Kilgore College in de finale met 80-50 te verslaan. Trinity Valley blijft daardoor ongeslagen (8-0), terwijl Kilgore de eerste nederlaag leed (7-1).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina