Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bigi Boi’ herhaalt wens gevecht tegen Ngannou

'Bigi Boi’ herhaalt wens gevecht tegen Ngannou

24/11/2019 15:07 - Guillano Bruce

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik.

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik. Foto: Facebook Jairzinho BIGI BOY Rozenstruik  

PARAMARIBO - Terug in Suriname na zijn overwinning op de Wit-Rus Andrei Arlovski haalde hij het al aan, maar Jairzinho Rozenstruik heeft nogmaals zijn wens uitgesproken om uit te komen tegen één van de beste zwaargewichten in de UFC. Dat deed ‘Bigi Boi’ donderdag in een interview met de in Suriname geboren voormalig kickbokswereldkampioen Remy Bonjasky, in aanloop naar zijn gevecht op 7 december tegen de Nederlander Alistair Overeem.

De Surinaamse MMA-vechter is blij met die match-up, maar kijkt nu al vooruit naar de tegenstander die daarna volgt. Rozenstruik wil graag een gevecht tegen de Fransman Francis Ngannou. "Hij is een knock-out artist en ik ben een opkomende vechter in de zwaargewichtdivisie. Het zou een geweldig gevecht zijn", antwoordt Rozenstruik op een vraag van Bonjasky.

'Bigi Boi' komt tijdens UFC on ESPN op 7 december uit tegen Overeem. De partij in de Capitol One Arena in de Amerikaanse hoofdstad Washington wordt niet zomaar een gevecht: het is hét hoofdgevecht van de avond. Rozenstruik kijkt er enthousiast naar uit, liet hij ook aan Bonjasky weten. "Ik, mijn trainer Michael Babb en de rest van mijn team kunnen er niet op wachten. Alistair is een legende in de vechtsport en is in het kickboksen zowel K1- als Strikeforcekampioen geworden. Van vechten tegen zo iemand wordt je alleen beter."

Bonjasky vroeg wat de tactieken van 'Bigi Boi' zullen zijn in de partij tegen Overeem. "Je kan staand heel goed vechten, maar hoe goed zijn je grondtechnieken en ben je er wel klaar voor?" vraagt Bonjasky. 'Bigi Boi' antwoordt daarop: "Ik heb me mijn hele leven hierop voorbereid. Trainen met onder andere jou (Bonjasky), Tyrone Spong en Hesdy Gerges in Amsterdam heeft me veel geholpen."

Rozenstruik beseft dat de partij tegen Overeem erg belangrijk is voor zijn groei in de UFC. Hij staat nu veertiende in de top 15 van de zwaargewichtdivisie en Overeem is zesde. "Met een overwinning ga ik zeker klimmen op de ranglijst en ik denk dat ik dan wel een gevecht tegen Ngannou kan krijgen." De Fransman is tweede in de top 15, maar heeft sinds juni niet meer gevochten. Er wordt gesuggereerd dat tegenstanders hem uit de weg gaan, maar dat gedlt niet voor 'Bigi Boi'.

"Hij slaat mensen knock-out sinds hij in de UFC is. Hij is al een poos op zoek naar een tegenstander en het lijkt alsof niemand tegen hem wil vechten. Ik denk dat ik degene ben die het tegen hem moet opnemen. Laten we er een mooi gevecht van maken als het zover is." Rozenstruik tekende twee weken terug in Suriname een nieuw contract bij de UFC voor zes partijen. Mogelijk wordt dus Ngannou één van zijn zes toekomstige tegenstanders.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina