Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop maakt zich op voor krachtmeting

Abop maakt zich op voor krachtmeting

24/11/2019 00:00 - Naomi Hoever

Marinus Bee.

Marinus Bee. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Abop maakt zich op voor een krachtmeting op 30 november op het Bronsplein in Frimangron. De partij is bezig haar leden in alle tien districten te mobiliseren. “Krachtmeting is bekend bij grote partijen”, zegt bestuurslid Marinus Bee. Hij voegt eraan toe dat dit een strategie is die grote partijen hanteren om de grootte van hun achterban te tonen.

Het doel van de vergadering volgende week zaterdag is om de kracht van Abop te laten zien op weg naar 2020. Het streven is om minstens tienduizend personen op de been te brengen. "Wij willen een sterke boodschap naar buiten brengen voor zij die nog twijfelen. Wij zijn het serieuze alternatief om het land uit de problemen te halen. Wij willen een andersoortig beleid. Abop kan daar garant voor staan."

Op de vraag of Abop zich een grote partij acht, zegt Bee: "We voelen ons niet groot. We zijn groot, de derde grote partij op dit moment." Hij verwijst naar de verkiezing van 2015. Van de vijf partijen die toen de A-combinatie vormden bracht Abop 26.000 stemmen op. De overige vier partners waren samen goed voor ongeveer duizend stemmen, zegt Bee. Hij zegt dat Abop is gegroeid van vierduizend stemmen in 2010 naar bijna het zevenvoudige vijf jaar later.

De massameeting moet niet alleen de sterkte van de partij demonstreren, maar ook twijfelaars over de streep trekken en de zwevende kiezers overtuigen waarom zij op Abop zouden moeten stemmen. De krant vroeg Bee hoe de partij zal nagaan of de aanwezigen daadwerkelijk leden zijn: "Als het zo makkelijk was om niet-leden op de been te brengen, zou het de andere partijen ook lukken om duizenden op te trommelen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina