Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoonmakers vliegtuigen houden prikactie

Interieurverzorgers vliegtuigen voeren prikactie

23/11/2019 19:15 - Naomi Hoever

Interieurverzorgers vliegtuigen voeren prikactie

Foto: Cleaningfreeimages.co.uk  

PARAMARIBO - Personeelsleden van BT Cleaning & Services die onder meer vliegtuigen schoonmaken, hebben zaterdag een prikactie gehouden. Het personeel heeft geweigerd de toestellen schoon te maken en verzamelde zich te Wit Santi, samen met de vakbond en vertegenwoordigers van C-47.

Volgens Marcia Clumper, bestuurslid van C-47, zijn bij één van de toestellen niet- gecertificeerde medewerkers ingezet om schoon te maken. Dit toestel is inmiddels opgestegen. Met de prikactie willen de medewerkers van BT Cleaning & Services afdwingen dat de directie van SLM een luisterend oor voor hen heeft. 

De directeur van het schoonmaakbedrijf, Roy Burleson, heeft collectief ontslag voor hen aangevraagd. Dat deed hij nadat de SLM besloot de overeenkomst met BT Cleaning & Services te beëindigen. Het bedrijf zal nog tot en met 31 december belast zijn met de schoonmaak van onder meer de vliegtuigen.

Zaterdag moesten er vier vluchten landen op Zanderij, maar het personeel van BT Cleaning & Services zou op die dag helemaal geen schoonmaakwerkzaamheden verrichten. Het tweede toestel dat moet opstijgen is van KLM. Deze vliegmaatschappij stelt hoge eisen. Hoe het afloopt met deze vlucht verneemt de krant later.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina