Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dean Gorré krijgt bijzondere onderscheiding

Dean Gorré krijgt bijzondere onderscheiding van president Bouterse

23/11/2019 00:00 - Jason Pinas

Bondscoach Dean Gorré is dit jaar als enige gedecoreerd tot Officier in de orde van de Gele Ster.

Bondscoach Dean Gorré is dit jaar als enige gedecoreerd tot Officier in de orde van de Gele Ster. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Het maakt mij supertrots dat ik in mijn eigen land dit mag krijgen. Deze blijk van waardering is voor mij heel groot.” Zo reageert bondscoach Dean Gorré tegenover de Ware tijd kort nadat hij vrijdag door president Desi Bouterse is gedecoreerd tot Officier in de orde van de Gele Ster. De trainer van Natio is de enige die deze bijzondere onderscheiding heeft gekregen dit jaar.

Omringd door mensen die graag met hem op de foto willen, zegt Gorré dat hiermee het bewijs is geleverd dat de prestaties die hij samen met zijn staf en de voetballers heeft geleverd gewaardeerd worden. "Het is iets waarop mijn vrouw, kinderen en familie trots kunnen zijn."

Naast Gorré zijn meer dan honderd anderen onderscheiden die de gemeenschap ook een bijzondere dienst hebben bewezen. Onder de gedecoreerden zijn vakbondsleider Hugo Blanker en ex-jeugdparlementariër Konrad Acton.

De onderscheiding was in het kader van 44 jaar staatkundige onafhankelijkheid van het land. De verschillende mensen zijn gedecoreerd tot onder andere Commandeur in de Ere-orde van de Palm, Ridder in de Ere-orde van de Palm en Officier in de Ere-orde van de Palm.

Bouterse wees op de bijzondere bijdrage die de gedecoreerden hebben geleverd in de afgelopen periode. "Dergelijke initiatieven blijven niet onopgemerkt. Vandaar dat u vandaag, na voorgedragen te zijn, gedecoreerd wordt", aldus het staatshoofd. Hij riep de groep op om het goede werk voort te zetten.

Saskya Donopawiro, de enige vrouw in Suriname die assisteert bij de obductie van lijken, is gedecoreerd met de eremedaille in zilver verbonden aan de Ere-orde van de Palm. "Ik vind het echt een eer en ik ben blij om te weten dat er mensen zijn die aan ons denken", lacht ze. Donopawiro benadrukt dat het werk heel uitdagend is. "Je moet elk moment van de dag beschikbaar zijn. Maar dit soort momenten van waardering geven je de kracht en moed om door te gaan."

Ook Soeparlan Nazir is lovend over zijn onderscheiding. Hij is medicijnman en helpt zonder daar betaling voor te ontvangen dagelijks honderden mensen. "Ik heb dagelijks zeker twee- tot driehonderd mensen. En in het weekend is dat veel meer, ze hoeven me niet te betalen, omdat het een gave is van God. En ik voel me geroepen om mensen te helpen", vertelt hij over zijn verdiensten. Vakbondsman Blanker spreekt van een bijzonder moment. "Dit bewijst dat je al die tijd niet zomaar bezig bent geweest. Het stimuleert je om door te gaan."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen