Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vonnis Neus van invloed op zienswijze partij

Vonnis Neus beïnvloedt zienswijze Strei! over personen met strafblad

22/11/2019 06:55 - Naomi Hoever

Voorzitter Maisha Neus van Strei!

Voorzitter Maisha Neus van Strei! Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Strei! huldigt de opvatting dat personen met een vonnis of strafblad op hun naam geen presidentskandidaat mogen worden. De partij zal deze zienswijze niet veranderen nu voorzitter Maisha Neus is gevonnist voor rijden in beschonken toestand, zegt ondervoorzitter Gulshan Alibux in gesprek met de krant.

Tegelijkertijd zegt Alibux dat Neus slechts een verkeersovertreding heeft begaan en geen strafbaar feit zoals andere politici. Voorlopig handhaaft de partij de straf dat Neus geen DNA- of presidentskandidaat mag zijn. Na februari zullen het bestuur en de leden dit besluit heroverwegen. Alibux geeft toe dat het vonnis van de voorzitter de zienswijze van de partij voor een deel beïnvloedt. Volgens hem heeft Neus zich voldoende positief ingezet voor de gemeenschap na het incident.

De partijvoorzitter gaat volgens Alibux niet in hoger beroep, maar zal de opgelegde boete betalen. Ze zal de periode van vijf maanden van intrekking van haar rijbevoegdheid ondergaan. Hoewel een vonnis, hoe klein of groot dan ook, een vonnis blijft, vindt Alibux dat het niet te vergelijken is met andere strafbare zaken waarvoor politici zijn veroordeeld.

Neus is op 6 november voor de rechter verschenen voor rijden onder invloed. De partij heeft haar opgedragen om een langdurige en duurzame samenwerking aan te gaan met het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers. Op 17 november is er een radio-uitzending over het rijden onder invloed en bewustwording waarbij diverse belangenorganisaties met elkaar in gesprek zouden treden.

Voorts heeft Strei! het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aangeschreven met het verzoek om voorzitter Neus in de gelegenheid te stellen een tiental scholen te bezoeken om een voorlichtingsbijeenkomst te verzorgen over de nadelige gevolgen van het rijden onder invloed.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina