Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte: ‘Ik ben geen geweldenaar’

Verdachte: ‘Ik ben geen geweldenaar’

22/11/2019 20:47

Verdachte: ‘Ik ben geen geweldenaar’

 

PARAMARIBO - Wikesh J. is voorlopig op vrije voeten gesteld door rechter Maytrie Kuldipsingh. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan zware mishandeling en poging tot doodslag van ene Wendel op 27 januari.

Een getuige heeft donderdag tegenover de rechter verklaard dat hij op die bewuste dag met enkele mannen, onder wie Wendel, voor een winkel te Kwatta stond. Wikesh reed op de bromfiets langs, stopte bij de winkel, stak vervolgens een sigaret op en bood hem er ook een aan.

Volgens de getuige pakte Wendel het pakje van Wikesh af en zei dat hij ook diens bromfiets zou meenemen. Hij hield daarbij het stuur vast. Op de vraag van de rechter of hij weet waarom Wendel zich zo gedroeg zei de getuige dat deze bekendstaat als een "zeer lastige jongen".

Het gesprek liep op een gegeven moment uit de hand en er ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen. De getuige verklaarde dat hij Wendel probeerde te kalmeren, maar de ruzie ging door. Hij hoorde op een gegeven moment een geluid, keek om en zag bloed aan Wendels hoofd. Het bleek dat de verdachte hem met een stuk hout had geslagen. De getuige wist niet zeker of Wikesh uit zelfverdediging heeft gehandeld.

De verdachte vroeg de rechter om hem een milde straf op te leggen. "Het spijt me zeer. Als ik de tijd terug kon draaien, had ik dat gedaan. Ik ben geen geweldenaar, het was niet mijn bedoeling om hiertoe over te gaan." Wikesh zei dat hij kostwinner is en dat zijn gezin hem nodig heeft. "Ik heb een zoontje van tien maanden, mevrouw de rechter, en het is verschrikkelijk zwaar voor mijn vrouw. Ik werk hard en heb arbeiders in loondienst."

De rechter ging mee met het verzoek van de verdachte om hem voorlopig in vrijheid te stellen. Ze voerde daarbij aan dat het slachtoffer hem die dag in een lastige situatie heeft gemanoeuvreerd wat geleid heeft tot de mishandeling. De zaak is voor verdere behandeling verschoven naar 16 januari. Wikesh heeft ongeveer tien maanden in hechtenis gezeten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina