Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rollatorloop dit weekend

Rollatorloop dit weekend

21/11/2019 13:04 - Aidy Pinas-Agodeba

De rollatorloop is dit weekend in Paramaribo.

De rollatorloop is dit weekend in Paramaribo. Foto: photoshelter.com  

PARAMARIBO - Personen die zich met behulp van een apparaat voortbewegen doen zaterdag mee aan een loop die speciaal voor hen wordt georganiseerd. “Het idee komt van medisch pedicure Joan Codrington. Ze zit al zestien jaar in het vak en ze wilde iets doen waarbij haar doelgroep actief betrokken wordt”, vertelt Wilgo Koster van Stibula die ook in de organisatie zit.

Met de loop wil de organisatie de doelgoep uit haar isolement halen. Koster denkt dat de loop de overheid kan herinneren aan de toegankelijkheid van gebouwen en wegen. "Het gaat ook erom dat je moet weten dat je je met je apparaat mag bewegen."

Koster hoopt dat er voldoende lopers zullen meedoen aan het evenement. Registratie kan vooraf, maar ook op de dag zelf mag men zich aanmelden voor deelname.

Tot nu toe hebben zo'n twintig personen zich laten registeren. Personen met een rollator, rolstoel zitten of kruk mogen deelnemen. De afstanden zijn op advies van deskundigen ingekort tot 200, 400 en 750 meter. Zaterdag wordt ook informatie aangeboden over voetverzorging, diabetes en wondverzorging.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina