Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oppositie schrijft minister Noersalim aan

Oppositiepartijen schrijven minister Noersalim aan

21/11/2019 20:23 - Naomi Hoever

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Politieke partijen in de oppositie hebben de minister van de Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, aangeschreven over de invulling van het stembureaupersoneel. Zij vragen om heroverweging van het besluit om leden voor het stembureau via de commissariaten aan te trekken.

Kopieën van het schrijven zijn gericht aan president Desi Bouterse en De Nationale Assemblee. In de brief die maandag is verzonden, wordt verwezen naar de informatiesessie in het Lalla Rookh-gebouw met het Onafhankelijk Kiesbureau en politieke partijen, waarbij de invulling van het stembureaupersoneel landelijk is besproken. Aan de politieke partijen was de mogelijkheid geboden om op basis van een bepaald rekenmodel voordrachten te doen.

De partijen zijn van oordeel  dat het rekenmodel geen democratische en rechtvaardige weergave is naar de samenleving toe. "De afspraak was, dat het ministerie de argumenten aangehaald door de partijen mee zou nemen en uitwerken tot een rechtvaardiger rekenmodel. Tot verbazing van ons hebben wij via de pers vernomen dat het ministerie besloten heeft af te zien van het voorstel om de politieke partijen de mogelijkheid te geven voordrachten te doen voor de invulling van stembureaupersoneel."

Stanley Betterson van Abop had de redactie eerder al aangegeven wat min of meer in de nu verzonden brief staat. Zijn partij stelt zich op het standpunt dat hiermee de oppositie de mogelijkheid tot directe inspraak wordt ontnomen. Betterson vreest dat de bemensing zal worden ingevuld door personen die aan de NDP zijn gelieerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina