Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeven doden bij twee schietincidenten VS

Zeven doden bij afzonderlijke schietincidenten VS

18/11/2019 15:03

Zeven doden bij afzonderlijke schietincidenten VS

Justitiële functionarissen bezig met het sporenonderzoek na de schietpartij bij de Walmart-winkel in Duncan. Foto: YouTube  

FRESNO - Bij twee schietincidenten in de Verenigde Staten zijn in 24 uur zeven doden gevallen. In een vestiging van Walmart in Oklahoma kwamen maandag minstens drie mensen om. In Californië werden zondagavond vier mensen doodgeschoten.

In de vestiging van supermarktketen Walmart in Duncan, in de Amerikaanse staat Oklahoma zijn maandag drie personen omgekomen na een schietpartij. Dat melden lokale media op gezag van de politie. Volgens Fox 25 TV raakten meerdere burgers gewond.

Politiechef Danny Ford zei tegen de lokale televisiezender TNN-ABC dat drie mensen werden doodgeschoten in de buurt van een wagen buiten de supermarkt, onder wie de dader van de schietpartij. De feiten speelden zich af rond één uur 's middags Surinaamse tijd.

Twee slachtoffers werden beschoten terwijl ze in een auto zaten, aldus de politie. De derde dode, een man, bevond zich op de parkeerplaats in de buurt van deze auto. De politie zegt niet wie van de drie de vermoedelijke schutter is. Op de parkeerplaats vond de politie een pistool.

Over de aanleiding van de schietpartij is op dit moment nog niets bekend. Direct nadat de melding van het incident binnenkwam bij de politie, gingen de nabijgelegen scholen op lockdown.

Enkele maanden geleden vonden er in korte tijd twee schietpartijen plaats in Walmart-vestigingen. In El Paso (Texas) kwamen begin augustus 22 mensen op het leven, een paar dagen daarvoor schoot een Walmart-medewerker twee collega's dood in Southaven, Mississippi.

De supermarktketen besloot daarop te stoppen met de verkoop van munitie die gebruikt kan worden voor semi-automatische wapens. Walmart is één van de belangrijkste verkooppunten van wapens in de Verenigde Staten.

 

Fresno

Bij de schietpartij van zondagavond in Fresno in de Amerikaanse staat Californië raakten volgens de politie zes mensen gewond. In de stad, ten zuidoosten van San Francisco, waren familie en vrienden, in totaal zowat 35 mensen, in de tuin aan het kijken naar een American Footballwedstrijd.

Een onbekende persoon drong binnen en opende omstreeks zes uur 's avonds plaatselijke tijd het vuur. Mogelijk waren er meerdere daders, hij of zij wist(en) te ontkomen. De politie probeert de verdachte(n) te vinden via bewakingscamera's en navraag bij de buren. Waarmee is geschoten is nog onduidelijk, net als het motief.

Drie mannen waren al dood bij aankomst van de hulpdiensten, een vierde overleed in het ziekenhuis. De gewonden zijn niet in levensgevaar en herstellen in het ziekenhuis. Alle neergeschoten mensen zijn tussen 25 en dertig jaar oud. Standaard.be/AD.nl/HLN.be/NRC.nl

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina