Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tien medailles voor BJJ-beoefenaars

Tien medailles voor beoefenaars van Brazilian Jiu Jitsu

18/11/2019 02:02 - Terence Oosterwolde

Tien medailles voor Brazilian jiujitsubeoefenaars

De trotse Surinaamse Brazilian jiujitsubeoefenaars met hun medailles. Foto: Black Samurai Team  

PARAMARIBO - De Surinaamse beoefenaars van Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) hebben dit weekend goed gepresteerd in de Amapá Open International, een toernooi in de Braziliaanse deelstaat Amapá. De oogst in Ginásio Da Policia Militar Do Amapá bedroeg tien medailles: vier goud, vijf zilver en één brons.

De gouden plakken werden in de wacht gesleept door Eric 'Rico' Alexandre (zwarte band), Jurgen Ho (paarse band), Dino Cramer (blauwe band) en Vernon Roos (witte band). Alexandre, Sherina Soekhlal (blauwe band) en de wittebanders Arianto Sastrowitomo, Karina Jap A Joe en Thomas Gomes waren goed voor zilver. De enige bronzen plak werd binnengehaald door Davajo Hoogvliets (witte band).

Gillvan Redjosentono (blauwe band) en Gene Pawiroredjo (witte band) zaten ook in de delegatie van twaalf man maar vielen niet in de prijzen. Jap A Joe (46 jaar) was de oudste binnen de Surinaamse ploeg. Alexandre was de meest ervaren vechter binnen de selectie. Hij is ook de grote motor achter de trip naar Brazilië. De blackbeltprofessor, die in Suriname Black Samurai Team runt, was de begeleider.

De prestatie valt op omdat Brazilian Jiu Jitsu relatief kort wordt beoefend in Suriname, Brazilië het mekka is van de sport en de Surinaamse vechters voor het eerst meededen aan een toernooi in het buitenland. De delegatie bestond uit leden van Invictus Gym en Black Samurai Team. Aan de Amapá Open International, die zaterdag en zondag werd gehouden, deden achthonderd 'jiujiteiros' mee uit Suriname, Frans-Guyana en Brazilië.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina