Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nationaal Leger betreurt incident

Nationaal Leger betreurt incident pantserwagen

18/11/2019 20:13

De pantserwagen (l) kwam tot stilstand in een trafohuis van de EBS.

De pantserwagen (l) kwam tot stilstand in een trafohuis van de EBS. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Het Nationaal Leger (NL) betreurt het voorval dat zich zondag heeft voorgedaan. Een pantserwagen, een zogenoemde Cascavel, waarvan de remmen het hadden begeven, kwam tot stilstand tegen een pand en een trafohuis van de Energiebedrijven Suriname (EBS).

Met zijn snelle en kordate optreden heeft de bestuuder rampzalige gevolgen voorkomen, zei legermajoor Faried Ilahibaks tegen het Nationaal Informatie Instituut (NII). Ilahibaks ontkent dat het om onervaren chauffeur gaat. Volgens de regels moeten de voertuigen door ten minste één onderofficier worden bestuurd.

Vanwege de opgelopen schade zal de pantserwagen niet worden ingezet tijdens de Srefidensi-parade. De legerleiding zal nog besluiten of er überhaupt 'tanks' zullen worden ingezet. De bestuurder, een sergeant, kreeg een klap in het gelaat waardoor zijn bril stuk ging. De boordschutter kreeg een slag tegen zijn knie.

De andere gewonde viel volgens Ilahibaks in het aangereden pand waarin een restaurant gevestigd is. De man kreeg een fles tegen zijn been en is direct behandeld door een gewondenverzorger van het leger.

Over de schade zegt Ilahibaks, volgens NII, dat deze al is opgemaakt en de verzekering ook al in beeld is. De ravage is voor een groot deel opgeruimd en maandagochtend zou al een aanvang zijn gemaakt met het herstellen van de muren. Ilahibaks verzekert dat het leger in het vervolg ongetwijfeld de nodige veiligheidsmaatregelen zal treffen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina