Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Volleybalbond vastgelopen

COMMENTAAR: Volleybalbond vastgelopen

18/11/2019 12:00

COMMENTAAR: Volleybalbond vastgelopen

 

DE SURINAAMSE VOLLEYBALBOND (Suvobo) heeft zichzelf in de voet geschoten door de nationale volleybalselectie vijf voor twaalf terug te trekken uit de strijd om de Continental Volleyball Cup in Canada van september dit jaar. Dat leverde Suriname een boete op van veertigduizend Amerikaanse dollar en een schorsing tot vereffening van de boete.

Consequentie is dat iedereen die gelieerd is aan de bond of namens de bond wil meedoen aan activiteiten onder auspiciën van de North, Central America and Caribbean Volleyball Confederation (Norceca) of Caribbean Zonal Volleyball Association (Cazova), is uitgesloten van deelname.

De toenmalige voorzitter Verdy Getrouw heeft de Surinaamse bond in de knoei gebracht. Het bestuur onder zijn leiding dient de volledige verantwoordelijkheid te dragen van de catastrofe die het niet deelnemen aan zo'n belangrijk toernooi met zich heeft meegebracht.

De naweeën zijn voelbaar. Ze grijpen zo diep in dat volleyballers die met de blunder niets van doen hebben, pijn lijden. Dit is een ongekend dieptepunt in de geschiedenis van de volleybalbond. Juist in een periode van progressie komt de terugval.

Mensen hebben gefaald bij het managen van de organisatie rond de begeleiding en uitzending van het team naar het toernooi. Verenigingen hebben hun plicht verzaakt om met zachte en soms harde drang het bestuur op koers te houden.

Sporters in de waan laten dat alles in orde komt en kort vóór vertrek de slechte tijding brengen is voor een sporter een verschrikkelijke belevenis. Dat moet het bestuur-Getrouw worden aangerekend.

Ondanks het bestuurlijk falen is het zaak te denken aan een concreet reddingsplan. Niet in de zin van 'het heeft onze aandacht, we werken eraan, we nemen het mee'.

Ook niet door hier te roepen dat er 'politiek' wordt gespeeld door de Norceca/Cazova, zoals nieuwe voorzitter Lionel Blokland vrijdag heeft gedaan tijdens de algemene ledenvergadering, want daardoor wordt er juist olie op het vuur gegooid.

Van de overheid, het bedrijfsleven en de Suvobo wordt verwacht dat zij Suriname van de blaam zuiveren door een deel van de boete te voldoen. Voor het overige moet de Suvobo pleiten voor kwijtschelding.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina