Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kloof en Ormanspor winnen eindelijk thuis

Kloof en Ormanspor winnen eindelijk thuis

17/11/2019 22:49 - Terence Oosterwolde

Kloof en Ormanspor winnen eindelijk thuis

JaJuan Johnson van Bahcesehir Koleji (25) kan slechts toekijken hoe Charlon Kloof (1) scoort. Foto: Haberler.com  

PARAMARIBO - Na twee uitzeges is het OGM Ormanspor eindelijk gelukt om een thuiswedstrijd in winst om te zetten. De club debuteert dit seizoen op het hoogste niveau van de Basketbol Süper Ligi van Turkije. Voor eigen publiek werd zaterdag in de achtste speelronde met 108-93 gezegevierd over Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü.

De ploeg van shooting-guard Charlon Kloof legde de basis voor de derde overwinning van het seizoen in de eerste quarter, die met een 26-12 voordeel werd afgesloten. Het stond zelfs 46-21 met 4:38 in de tweede periode. Zowel in de tweede als derde quarter lukte het Bahçeşehir Koleji wat van de achterstand af te knabbelen. Op een gegeven moment werd het zelfs 63-63 met 3:41 in de derde periode, maar aan het einde was de stand 78-71. In de laatste quarter maakte OGM Ormanspor geen fout en scoorde acht punten meer (30-22) dan de tegenstander.

Kloof begon in de basis en stond zaterdag in Ankara haast negentien minuten op het veld. Hij had negen punten, drie assists, één steal en één rebound. Hij benutte drie van de vijf veldbaskets en één van de twee three-pointers. Zijn driepunter kwam met 6:31 in de tweede quarter en bracht de score op 40-19. Daarvoor - met 8:55 op de klok - had Kloof een machtige dunk. Nadat hij de bal uitnam en weer terugkreeg, sprintte hij voorbij drie tegenstanders voordat hij de bal dunkte over de 2,05 meter lange center Doğan Şenli van Bahçeşehir Koleji: 30-12.

Point-guard Chris Warren (31 punten), center Elmedin Kikanović (27) en power-forward Cevher Özer (22) scoorden in dubbele cijfers voor OGM Ormanspor. Kikanović had ook nog een game-high tien rebounds. Captain Özer en Warren hadden acht om zes assists en scoorden zes om drie three-pointers.

OGM Ormanspor is nu negende met elf punten uit acht duels. Ook Afyon Belediye, Türk Telekom en Besiktas hebben een 3-5 winst-/verliesstaat. Bursaspor (vier zeges) bezet momenteel de achtste tevens laatste play-offplek. Pinar Karşiyaka, Anadolu Efes en Fenerbahçe Beko maken de dienst uit met slechts één nederlaag na acht duels. Tofas en Teksüt Bandirma zijn vierde en vijfde met twee verliespartijen, Galatasaray is zesde met drie nederlagen en Darüşşafaka zevende met vier.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina