Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VN bezorgd om situatie Bolivia

VN bezorgd om situatie Bolivia

16/11/2019 21:19

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet.

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet. Foto: AFP  

LA PAZ - "De crisis in Bolivia kan niet met geweld en repressie worden opgelost". Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, gezegd nadat vrijdag zeker vijf aanhangers van de afgetreden president Evo Morales zijn gedood bij botsingen met de oproerpolitie in de plaats Cochabamba.

Er zijn volgens Bachelet berichten dat bij de protesten nu ten minste zeventien mensen zijn omgekomen, waarvan veertien in de afgelopen zes dagen. Terwijl de eerdere doden vooral het gevolg waren van gewelddadige confrontaties tussen rivaliserende demonstranten, lijken de meest recente het gevolg te zijn van onnodig of onevenredig gebruik van geweld door de politie en het leger.

Bachelet noemt het een uiterst gevaarlijke ontwikkeling. "Ik ben echt bezorgd dat de situatie uit de hand kan lopen als de autoriteiten er niet voorzichtig en in overeenstemming met de internationale normen voor het gebruik van geweld en met volledige eerbied voor de mensenrechten mee omgaan. Het land is verdeeld en de mensen aan beide zijden van de politieke kloof zijn zeer boos."

Bachelet zei ook dat "alle groepen hebben het recht om hun stem te laten horen - dit is de basis voor democratie". "Ik dring er bij iedereen, met inbegrip van de demonstranten, op aan af te zien van geweld om zo de weg te effenen voor een vreedzame oplossing van de huidige crisis." Dvhn.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina